Articole despre "planul urbanistic general oradea"

Rezultatele 1 - 22 din 22 (0.373 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Regulament.... cu cantec! Dezbaterea pe teme de urbanism din Oradea, "sabotata" de spectacolul folcloric din Piata Unirii (FOTO/VIDEO)

Luni, 21 August 2017, ora 18:40

Regulament.... cu cantec! Dezbaterea pe teme de urbanism din Oradea, "sabotata" de spectacolul folcloric din Piata Unirii (FOTO/VIDEO)Sala mare a Primariei a gazduit, luni, dezbaterea publica pentru revizuirea regulamentului de urbanism al Oradiei, la care au luat parte directorul Institutiei Arhitectului Sef, Antonina Buruiana, adjuncta Adriana Lipoveanu si doua functionare, respectiv cateva zeci de oradeni, dar si consilieri locali Liviu Sabau Popa, Adrian Stanga (ambii PSD), Kis Gabor (UDMR), respectiv fostul consilier PNL, arhitectul Cristian Puscas.

Muzica fara dans

Intalnirea a fost moderata de arhitectul sef Antonina

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ eBihoreanul ]

Regulament.... cu cantec! Dezbaterea pe teme de urbanism din Oradea, "sabotata" de spectacolul folcloric din Piata Unirii (FOTO/VIDEO)

Luni, 21 August 2017, ora 18:40

Regulament.... cu cantec! Dezbaterea pe teme de urbanism din Oradea, "sabotata" de spectacolul folcloric din Piata Unirii (FOTO/VIDEO)Sala mare a Primariei a gazduit, luni, dezbaterea publica pentru revizuirea regulamentului de urbanism al Oradiei, la care au luat parte directorul Institutiei Arhitectului Sef, Antonina Buruiana, adjuncta Adriana Lipoveanu si doua functionare, respectiv cateva zeci de oradeni, dar si consilierii locali Liviu Sabau Popa, Adrian Stanga (ambii PSD), Kis Gabor (UDMR), respectiv fostul consilier PNL, arhitectul Cristian Puscas.

Muzica fara dans

Intalnirea a fost moderata de arhitectul sef

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ eBihoreanul ]

Reguli in deliberare: Primaria a supus dezbaterii publice noul regulament de urbanism al Oradiei

Duminica, 13 August 2017, ora 16:52

Reguli in deliberare: Primaria a supus dezbaterii publice noul regulament de urbanism al OradieiRegulamentul de urbanism al orasului, cu care are de-a face oricine doreste sa ridice sau sa modifice o constructie, va fi revizuit. Actualizarea este necesara pentru implementarea noului Plan Urbanistic General, aprobat in 2016, astfel ca Institutia Arhitectului Sef organizeaza o dezbatere publica la care cei interesati sunt invitati sa participe.

Recomandat, nu obligatoriu

Orice cetatean poate consulta forma proiectata a regulamentului pe site-ul Primariei, la sectiunea "Dezbateri publice",

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ eBihoreanul ]

Dezbatere publica privind Regulamentul Local de Urbanism

Marti, 01 August 2017, ora 19:35

Dezbatere publica privind Regulamentul Local de UrbanismPrimaria Oradea organizeaza o dezbatere publica pentru revizuirea Regulamentului Local de Urbanism.

"Avand in vedere faptul ca revizuirea Planului Urbanistic General (PUG) aprobat prin HCL nr. 501/2016, respectiv revizuirea Regulamentului Local de Urbanism sunt subiecte foarte importante pentru comunitatea oradeana prin faptul ca foarte multi dintre cetateni se lovesc de reglementari ale PUG-ului atunci cand doresc sa construiasca, Primaria Oradea ii invita pe cetateni sa participe intr-un

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ eBihoreanul ]

Seful AMD Bihor, Banto Norbert: "Cu vigneta pe drumul de Padis, vom sti numarul turistilor"

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 11:50

Seful AMD Bihor, Banto Norbert: "Cu vigneta pe drumul de Padis, vom sti numarul turistilor"Numit in urma cu trei luni la conducerea Agentiei de Management al Destinatiei Bihor, institutie in subordinea Consiliului Judetean raspunzatoare de promovarea turistica a judetului, noul director Banto Norbert garanteaza ca este omul potrivit la locul potrivit.

Absolvent al facultatilor de Geografie si de Stiinte Economice ale Universitatii oradene, cu un doctorat in Geografia turismului, tanarul de 36 de ani a lucrat 13 ani ca profesor, dar are si un atestat de ghid turistic. Totodata, se

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ eBihoreanul ]

Arhitectul Ernest Pafka: "Este o lupta sa pui mana pe un meserias serios"

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 12:28

Arhitectul Ernest Pafka: "Este o lupta sa pui mana pe un meserias serios"In ultimii sase ani arhitectul Ernest Pafka a coordonat lucrarile pentru 10 hectare de parcuri din oras, ceea ce, spune el, este o dovada ca edilii inteleg importanta arhitecturii peisagistice. De asemenea, impreuna cu echipa sa, a semnat proiecte pentru reabilitarea mai multor cladiri emblematice ale Oradiei, inclusiv a Teatrului, la care a tinut cel mai mult. In timpul lucrarilor la cel din urma, Pafka n-a putut sa nu observe ca meseriasilor de acum le-au trebuit 5 ani sa renoveze un imobil

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ eBihoreanul ]

Presedintele PDL Oradea: Primaria are o atitudine "aroganta" fata de oradeni

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 08:31

Presedintele PDL Oradea: Primaria are o atitudine "aroganta" fata de oradeniIntr-o conferinta de presa desfasurata joi, consilierul local Cristian Puscas, totodata presedintele PDL Oradea, a criticat atitudinea "aroganta" a municipalitatii fata de oradeni vizavi de unele decizii importante pentru acestia.

Puscas a declarat ca PDL este de acord cu amenajarea drumului expres pe strada Ecaterina Teodoroiu, dar considera ca felul in care este facuta exproprierea oradenilor este "inadmisibil".

"Cum e posibil sa decizi soarta si destinul unei proprietati, si implicit

Personalitati / PDL152 vizite[ eBihoreanul ]

Ce facem cu Oradea? Planul Urbanistic General, care da linia dezvoltarii orasului, se afla in dezbatere publica

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 17:26

Ce facem cu Oradea? Planul Urbanistic General, care da linia dezvoltarii orasului, se afla in dezbatere publicaPlanul Urbanistic General indica strategia de dezvoltare a unei localitati.

Logic, coerent si imperativ, un PUG bun poate face diferenta dintre un oras capabil de crestere armonioasa si unul condamnat haosului. Cam cum s-a intamplat multa vreme cu Oradea care, construind fara reguli, s-a revarsat peste campuri lasand in vatra veche ulite desfundate.
Noul regulament de urbanism va interzice extinderea intravilanului pentru urmatorii 10 ani. "Avem in intravilan 2.500 de hectare pe care

Business / stiri Business254 vizite[ eBihoreanul ]

Implica-te! Oradea este orasul tau!

Luni, 05 August 2013, ora 10:51

Implica-te! Oradea este orasul tau!Din aceasta saptamana, Primaria Municipiului Oradea incepe dezbaterile publice pentru refacerea Planului Urbanistic General si a Regulamentului Local de Urbanism, "biblia" amenajarii urbanistice din Oradea.
Acum trebuie sa stabilim linia dezvoltarii orasului si felul in care municipiul nostru va arata in viitor: unde vrem strazi cu trafic rutier, unde vom permite doar accesul pietonal, pe unde vom trasa centura ocolitoare, unde amenajam spatii verzi, unde dezvoltam zone rezidentiale sau noi

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ eBihoreanul ]

Dezbateri maraton: Cei care vor sa ia cuvantul pe problema PUG si a Regulamentului de Urbanism trebuie sa se programeze!

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 12:01

Dezbateri maraton: Cei care vor sa ia cuvantul pe problema PUG si a Regulamentului de Urbanism trebuie sa se programeze!Primaria Oradea a anuntat ca, luni, 5 august, incep dezbaterile publice cu privire la elaborarea propunerilor de refacere a planului urbanistic general (PUG) si a Regulamentului Local de Urbanism (PUG), la care sunt invitati sa participe toti cetatenii interesati.

"Astfel, poate participa in calitate de martor orice cetatean interesat, in limita locurilor disponibile. Persoanele interesate sa-si expuna punctul de vedere legat de subiectul supus dezbaterii se vor inscrie folosind formularul

Business / stiri Business130 vizite[ eBihoreanul ]

Vadim Smirnov, director general NIS Petrol Romania: "N-am venit aici cu prostii"

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 10:18

Vadim Smirnov, director general NIS Petrol Romania: "N-am venit aici cu prostii"Joia trecuta, in timp ce trei tinere protestau in Parcul Traian contra exploatarii gazelor de sist, in cladirea Prefecturii sefii companiei sarbesti NIS Petrol, controlata de gigantul rus Gazprom, dadeau asigurari presei ca nu au intentia sa exploreze si sa exploateze gaze de sist in Bihor.

Cei trei afaceristi rusi, imbracati la patru ace si vorbind romana aproape la perfectie, tocmai garantasera acelasi lucru primarilor bihoreni, explicand ca s-au asociat cu canadienii de la East West

Actualitate / stiri Actualitate726 vizite[ eBihoreanul ]

Buget cu steroizi: Bugetul Oradiei este atat de umflat cu finantari europene si credite incat risca sa "paraie"

Joi, 21 Martie 2013, ora 10:59

Buget cu steroizi: Bugetul Oradiei este atat de umflat cu finantari europene si credite incat risca sa "paraie"Oradea este un halterofil in varf de forma: ridica greutati ca niciodata de mari si, tot ca niciodata, nu-i mai ramane putere pentru nimic altceva.

Bugetul prognozat pe 2013 este atat de strans incat orice sarcina suplimentara poate provoca un blocaj.
"Vom lucra cu un buget prins intre constrangerile pe care le implica un varf de sarcina la plata datoriei publice si necesitatea de a continua investitiile incepute anul trecut", spune primarul Ilie Bolojan.
Cel mai cel
2013 este anul

Business / stiri Business251 vizite[ eBihoreanul ]

Oradea viitorului: Peste doua decenii Oradea ar trebui sa se laude cu centrul istoric si sa aiba parcuri irigate si ingrijite mecanizat

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 10:35

Oradea viitorului: Peste doua decenii Oradea ar trebui sa se laude cu centrul istoric si sa aiba parcuri irigate si ingrijite mecanizatAproape pe nesimtite, un oras, ca o persoana, se schimba an de an. Fie ca isi modifica semnificativ aspectul, fie ca doar se aliniaza la necesitatile si trendul actualitatii, un oras ramane viu si evolueaza neincetat.

Fara doar si poate, oradenii adulti de astazi isi dau seama cat s-a schimbat orasul fata de starea de acum 20 de ani, dar cati pot spune oare cum va arata peste alte doua decenii? Desi nimeni nu poate da raspunsul "la virgula", specialistii traseaza liniile pe care Oradea ar

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ eBihoreanul ]

Bolojan despre demolari: "Va fi o afacere sa iti vinzi casa din strada Avram Iancu!"

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 17:16

Bolojan despre demolari: "Va fi o afacere sa iti vinzi casa din strada Avram Iancu!"Ideea demolorarii celor circa 20 de case de pe partea dreapta a strazii Avram Iancu cuprinsa in masterplanul care va sta la baza viitorului Plan Urbanistic General al Oradiei a provocat furtuna in spatiul virtual.
Pentru a linisti spiritele, primarul Ilie Bolojan a facut miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, mai multe precizari pe aceasta tema, in pregatirea dezbaterii publice a masterplanului care va avea loc joi, de la ora 16 a Primariei.
"Aceasta discutie a fost necesara pentru ca

Actualitate / stiri Actualitate173 vizite[ eBihoreanul ]

V-ati facut poza cu casa? Casele din strazile Avram Iancu si Sucevei propuse pentru demolare! (FOTO)

Joi, 21 Martie 2013, ora 00:44

V-ati facut poza cu casa? Casele din strazile Avram Iancu si Sucevei propuse pentru demolare! (FOTO)Doua strazi importante din zona centrala ar putea fi largite cu buldozerul. "Pe strada Avram Iancu vrem sa demolam sirul de case de pe partea dreapta astfel incat carosabilul sa se largeasca pana la nivelul unitatii de pompieri, care este mai retrasa.

Strada se va dubla pe toata portiunea de la Piata Unirii la Parcul Balcescu si se va ajunge mai bine la Universitate, care este si va ramane un punct important al municipiului", a anuntat primarul Ilie Bolojan miercuri in cadrul unei

Actualitate / stiri Actualitate395 vizite[ eBihoreanul ]

Rascoala "chiaburilor": Primaria "arde" cu impozite inzecite mii de oradeni cu terenuri intravilane

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 07:50

Rascoala "chiaburilor": Primaria "arde" cu impozite inzecite mii de oradeni cu terenuri intravilaneFiscul nu crede in lacrimi. 5.800 de oradeni vor primi saptamana aceasta de la Primarie instiintari in care sumele fixate ca impozite pe terenuri sunt si de 30 de ori mai mari decat anul trecut, dupa ce municipalitatea a schimbat, in parte, incadrarea categoriei terenurilor aferente constructiilor de la "arabile" la "construibile".

Edilii sustin ca masura e pe deplin justificata. "Nu vad de ce s-ar revolta cineva. Nu stiam ca municipiul Oradea este un mare producator agricol", spune,

Business / impozite235 vizite[ eBihoreanul ]

Ioan Cupsa, candidat la Camera Deputatilor: "Nu m-a scos nimeni din joben"

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 07:58

Ioan Cupsa, candidat la Camera Deputatilor: "Nu m-a scos nimeni din joben"Absolvent de Politehnica si de Drept la Cluj, ales de doua ori consilier local, avocatul Ioan Cupsa este unul dintre preferatii primarului Ilie Bolojan care va incerca, pe 9 decembrie, sa devina deputat de Oradea. La 46 de ani, politicianul se considera in puterea varstei si spune ca e pregatit sa se avante in "politica mare" ca "facator de legi" si "lobby-ist" pentru oras.

- Sunteti nascut la Turda, cum ati ajuns oradean?
- Prin maritis, sa zic asa. Student fiind la Cluj, am cunoscut o

Actualitate / Alegeri Parlamentare 2012 Bihor426 vizite[ eBihoreanul ]

Cenusa "la negru": Dorin Gherghev si-a facut crematoriu uman in Oradea, fara acte de la Primarie

Marti, 17 Iulie 2012, ora 13:18

Cenusa "la negru": Dorin Gherghev si-a facut crematoriu uman in Oradea, fara acte de la PrimarieDe proiectul realizarii unui crematoriu uman in Osorhei, care i-a revoltat pe locuitori anul trecut, s-a ales cenusa. Initiatorul nu s-a lasat, insa, si l-a "reinviat", de data aceasta la Oradea.
Ca sa se asigure ca afacerea ii iese, investitorul Dorin Gherghev nu s-a mai incurcat cu drumurile pe la Primarie. L-a amenajat "pe neve" intr-o hala deja existenta in Soseaua Borsului, si apoi a anuntat subit inaugurarea lui, prezentandu-l drept cel mai modern din Romania.
Ars, dar

Actualitate / stiri Actualitate633 vizite[ eBihoreanul ]

Reguli noi pentru Oradea: Orasul isi reinnoieste regulile de amenajare

Marti, 22 Mai 2012, ora 10:01

Reguli noi pentru Oradea: Orasul isi reinnoieste regulile de amenajareIn ultimii 20 de ani, suprafata Oradiei a crescut de aproape trei ori, de la peste 2.800 de hectare in 1990 la aproape 8.000 in prezent. Orasul e intr-o continua expansiune, iar pentru coerenta dezvoltarii are nevoie de reguli stricte si bine definite.

La mai bine de 10 ani de la ultimul plan urbanistic general, Oradea isi actualizeaza acum documentul ce reprezinta un soi de "biblie" locala a amenajarilor urbanistice. Intregul proces poate dura chiar si doi ani, insa la final se va sti

Actualitate / stiri Actualitate127 vizite[ eBihoreanul ]

PPMT propune Gara CFR langa Aeroport si linii de cale ferata pe centura, nu in oras

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 09:09

PPMT propune Gara CFR langa Aeroport si linii de cale ferata pe centura, nu in orasAlaturi de 4 dintre cei 11 candidati la Consiliul Local Oradea, Zatyko Gyula, presedintele regiunii Partium a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) dar si candidat la Primaria municipiului si-a lansat, marti, programul electoral al organizatiei, sub sloganul "Oradea, orasul in care iti place sa traiesti".

Desi lansarea s-a vrut intr-o conferinta de presa, la intalnirea programata, marti, a fost prezent doar BIHOREANUL, problema care nu i-a oprit, insa, pe reprezentantii

Actualitate / stiri Actualitate157 vizite[ eBihoreanul ]

Oraseni "pe sarite"

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 14:32

Oraseni "pe sarite"Incalzire pe lemne, case cu buda in curte si lumina din lanterna. Asa a ajuns Oradea ca in anul 2011 sa-si justifice orgoliul de municipiu de prim rang mai mult prin impozite decat prin confort.

Dupa doua decenii de extindere haotica, targul de pe Crisul Repede sufera de boala unei urbanizari "pe sarite", in care centrul istoric scaldat in lumini de sarbatoare coabiteaza bizar cu ulite neasfaltate ramase la stadii rurale si cu cvartale de blocuri comuniste avand aleile invaluite in bezna.

Actualitate / stiri Actualitate193 vizite[ eBihoreanul ]

Antal al III-lea: Cine va fi adevaratul "sef" al Universitatii, rectorul sau presedintele Senatului?

Luni, 13 Februarie 2012, ora 09:41

Antal al III-lea: Cine va fi adevaratul "sef" al Universitatii, rectorul sau presedintele Senatului?La Universitate zarurile au fost aruncate. Dar nu toate. Desi alegerile pentru functia de rector i-au dat castig de cauza titularului Cornel Antal, confruntarea pentru conducerea institutiei nu s-a incheiat.
In timp ce invingatorul asteapta sa fie validat de noul Senat universitar si apoi de Ministerul Educatiei, invinsul Gheorghe Ionescu i-a contestat candidatura, asa cum a promis. Indiferent de verdict, puterea adevarata in Universitate o va avea, insa, viitorul presedinte al Senatului, care

Actualitate / stiri Actualitate126 vizite[ eBihoreanul ]


Cele mai citite stiri
Accident surprins de camerele de supraveghere! Motociclist in stare grava dupa ce a intrat din lateral intr-un camion
Accidentul s-a produs joi seara, in centrul localitatii Masloc, spun politistii. Vinovat ar fi ...
Se deschide Centrul Multifunctional din Nufarul
Cladirea situata pe strada Nufarului nr.47, Bl.D111 este pusa la dispozitia oradenilor de Directia ...
Oradea in decada Bolojan
Cea mai mare realizare - cresterea economica; cel mai mare regret - ratarea unificarii cu ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor