Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.446 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

aEuro

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroDuminica, 24 iunie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea, Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantin", dirijat de Anna Ungureanu, va concerta in inchiderea Festivalului "European Music Open".

Festivalul, aflat la cea de-a treia editie, se desfasoara in perioada 19-24 iunie 2018, fiind organizat de Asociatia pentru promovarea turismului in Oradea si in Regiune, alaturi de Primaria Municipiului Oradea.

Cu un palmares impresionant de lucrari corale interpretate,

Sport / stiri Sport2 vizite[ Crisana ]

aEuro

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroSub genericul "Magia Dansului", sambata, 16 iunie, la Scoala Gimnaziala Dacia din Oradea, a avut loc un spectacol artistic de nota zece, prezentat de fetitele care fac parte din Clubul Ritmic Art Oradea, coordonat de Andrada Balas.

Spectacolul a constat in prezentarea a 25 de momente artistice, atat solo, cat si de grup, pe care micutele balerine le-au pregatit impreuna cu Andrada Balas, antrenoarea lor de gimnastica.

Evolutia fetelor a fost apreciata la superlativ de catre toti cei prezenti:

Sport / stiri Sport1 vizite[ Crisana ]

aEuro

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroTrupa Szigligeti a prezentat spectacolul "Cercul de creta caucazian" de Bertolt Brecht in 9 iunie, la Festivalul National de Teatru din Pecs, Ungaria, supranumit POSZT. Publicul celui mai prestigios festival maghiar de teatru a primit spectacolul oradenilor cu foarte mare entuziasm.

Selectionerii celui de-al 18-lea POSZT au fost Regos Janos siTerey Janos. Ei au propus spectacolul oradean pentru concurs, printre alte 13 reprezentatii ale teatrelor de limba maghiara din regiune. Un aspect

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Crisana ]

aEuro

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroCu ocazia comemorarii celor 129 de ani de la trecerea in constelatia culturii romane a geniului tutelar, Mihai Eminescu, beiusenii au avut parte, joi, 14 iunie, de un eveniment artistic de inalta tinuta: spectacolul "Eternul Eminescu", desfasurat cu participarea extraordinara a marelui actor Dorel Visan.

Organizat de Consiliul Local, Primaria si Casa de Cultura ale municipiului Beius, la Sala Mare a Primariei, spectacolul "Eternul Eminescu" a fost urmarit de numerosi beiuseni, printre acestia

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Crisana ]

Oradea - Bucatarie in flacari

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

Oradea - Bucatarie in flacariO bucatarie a luat foc ieri pe strada Caporal C-tin Musat din Oradea, cel mai probabil din cauza unui scurt circuit la un frigider. Pompierii au stins incendiul in 15 minute.

In cursul zilei de luni, 18 iunie 2018, in jurul orei 13.40, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Crisana" al judetului Bihor a fost sesizat prin numarul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuinta situata pe strada Caporal Constantin Musat din municipiul Oradea.

La adresa indicata de apelant au

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Crisana ]

aEuro

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroUniunea Crestin-Sociala (CSU) germana, partidul bavarez partener al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, i-a cerut acesteia din urma sa negocieze in doua saptamani o solutie europeana pentru problema migratiei.

In lipsa unei asemenea solutii liderul CSU si totodata ministru de interne, Horst Seehofer, va dispune inchiderea frontierelor Germaniei pentru migranti. Decizia a fost luata la o reuniunea a liderilor CSU, mentioneaza DPA, dupa noi consultari intre cele

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Crisana ]

aEuro

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroProiect cu impact mare asupra relatiilor si comunicarii intre studenti. La Universitatea Emanuel din Oradea s-a desfasurat, pe parcursul acestui an, "Old Values New Behaviours" un proiect care a avut ca scop incurajarea si dezvoltarea creativitatii, dezvoltarea interesului pentru dezbateri si crearea unui mediu de cooperare culturala intre studenti si elevi.

Proiectul a fost coordonat de prof univ dr. Magda Danciu si lector univ. dr. Oana Ecaterina Brindas, de la Facultatea de Litere a

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Crisana ]

Campanie de combatere a violentei impotriva persoanelor varstnice - Abuzul fata de varstnici, un subiect tabu

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

Campanie de combatere a violentei impotriva persoanelor varstnice - Abuzul fata de varstnici, un subiect tabuZiua mondiala de constientizare a abuzului fata de varstnici este marcata anual la data de 15 iunie. Instituita de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, prin rezolutia din 19 decembrie 2011, aceasta zi reprezinta un bun prilej de manifestare in mod deschis impotriva oricaror forme de abuz sau de suferinta provocate persoanelor varstnice.

Violenta impotriva persoanelor varstnice cuprinde o serie de atitudini necorespunzatoare care se manifesta sub forme variate de abuz: de la cele

Life Show / stiri Business2 vizite[ Crisana ]

Surclaseaza bancile la dobanda, dar pierd prin blocarea banilor - Titlurile de stat Centenar

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

Surclaseaza bancile la dobanda, dar pierd prin blocarea banilor - Titlurile de stat CentenarDobanda de 5% pe an la titlurile de stat "Centenar" este cea mai mare din piata bonusurilor de economisire, dar imposibilitatea de a debloca banii din acest plasament timp de 5 ani tempereaza concurenta facuta bancilor de catre Ministerul Finantelor.

Pentru titlurile de stat, care pot fi cumparate cu 1 leu bucata in perioada 15 iunie - 5 iulie in cadrul emisiunii "Centenar" lansata de Ministerul Finantelor, dobanda este de 5% pe an, dar banii raman blocati in acest plasament timp de 5 ani,

Business / stiri Business1 vizite[ Crisana ]

Bilant la 10 ani in fruntea Primariei Oradea - Multe realizari, dar si cateva esecuri

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:59

Bilant la 10 ani in fruntea Primariei Oradea - Multe realizari, dar si cateva esecuriPrimarul Ilie Bolojan a prezentat luni, 18 iunie, un bilant al activitatii desfasurate in fruntea Primariei Oradea la implinirea a 10 ani de cand ocupa aceasta functie. El le-a multumit tuturor celor cu care a colaborat de-a lungul timpului, mentionand ca "Oradea este intr-o stare mai buna decat in urma cu 10 ani". Una dintre realizarile amintite a fost dezvoltarea economica, care a dus la crearea a peste 18.000 de locuri de munca. Printre esecuri, Bolojan a amintit referendumul pentru

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Crisana ]

aEuro

Luni, 18 Iunie 2018, ora 23:37

aEuroFostul sef al CJ Bihor si lider al UDMR Bihor, Kiss Alexandru si omul de afaceri Beniamin Rus au primit pedepse la inchisoare cu executare in procesul intentat de DNA Oradea. Dupa ce a amanat pronuntarea cu o saptamana, instanta a pronuntat ieri, 18 iunie, pedepse aspre. Alti patru oameni de afaceri au primit pedepse grele. Decizia nu este definitiva.

Sentinta dura a Tribunalului Bihor, in cazul procesului intentat de DNA Oradea fostului presedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, proprietarul

Life Show / stiri Actualitate9 vizite[ Crisana ]

aEuro

Luni, 18 Iunie 2018, ora 16:35

aEuroOrasul nucilor, dar si al minerilor, de altadata, doreste sa "intoarca" o noua fila de istorie din viata sa, in aceasta perioada autoritatile locale fiind implicate intr-o actiune impreuna cu vecinii maghiari, prin care doresc infratirea oraselor Nucet si Derecske (Hajdu - Bihar).

Astfel, miercuri, 13 iunie, a fost randul delegatiei maghiare sa intoarca vizita facuta de reprezentantii Primariei orasului Nucet, la mijlocul lunii mai, in Derecske, cu implicarea Agentiei de Dezvoltare Durabila

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Crisana ]

Prima generatia de absolventi ai CT "Alexandru Roman" din Alesd - Dupa 40 de ani

Luni, 18 Iunie 2018, ora 13:35

Prima generatia de absolventi ai CT "Alexandru Roman" din Alesd - Dupa 40 de aniCei mai frumos si emotionat, decat intalnirea dupa o lunga perioada de timp cu fostii colegi si profesori. Aceste intalniri intre absolventii unor generatii de la scolile in care sau educat, reprezinta atat pentru fostii elevi cat si pentru fostii profesori un bilant al trecerii implacabile a timpului, al realizarilor obtinute.

Scolile se mandresc cu generatii de absolventi, ce s-au format ca oameni pe bancile lor, lasand puternice amprente in caracterul, conduita morala si cultura lor. De

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Crisana ]

Pompierii militari bihoreni - Rezultate sportive deosebite

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

Pompierii militari bihoreni - Rezultate sportive deosebitePompierii militari bihoreni s -au clasat pe primele locuri la diferite probe sportive in cadrul etapei finale a Campionatului de Atletism si Cros al Ministerului Afacerilor Interne.

Competitia, desfasurata in municipiul Iasi, in perioada 12 - 14 iunie a.c., a reunit la start aproximativ 200 de sportivi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care au concurat in cadrul probelor specifice celor doua discipline.

Din lotul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta a

Sport / stiri Sport2 vizite[ Crisana ]

Deplasari si Festivaluri la final de stagiune - Trupa Iosif Vulcan intr-un nou periplu

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

Stagiunea 2017 - 2018 a Teatrului Regina Maria din Oradea se apropie de final. Spectacolul care va incheia stagiunea la sediu este "Variatiuni enigmatice", de Eric Emmanuel Schmitt, regia Elvira Rimbu. Insa, calatoria artistica a Teatrului Regina Maria nu se opreste aici.

Astfel, inainte de a intra oficial in scurta vacanta de vara, trupa Iosif Vulcan va efectua cateva deplasari. Duminica, 17 iunie, la Beius, se va juca spectacolul "In plina glorie!", de Peter Quilter, regia Cristian Ioan.

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Crisana ]

aEuro

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroPe parcursul anului scolar 2017/ 2018, sub patronajul Fundatiei Culturale de pe langa Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai", zeci de copii, de diferite varste, au participat, cu mare bucurie, la activitatile desfasurate in Oraselul Copiilor, in cadrul Taberei de zi "Ceata lui Pitigoi".

"Programul taberei s-a derulat in fiecare zi de sambata. Am reusit, astfel, sa implementam, conform proiectului, activitati de educatie si formare a atitudinilor, a comportamentului individual si in

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Crisana ]

aEuro

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroIn perioada 19-25 mai, a avut loc o tabara de creatie in localitatea de pe Valea Crisului Repede. Picturile si fotografiile realizate au fost expuse in cadrul unei expozitii - "Vadu Crisului in picturi si fotografii" - la Incubatorul de afaceri pe turism din Vadu Crisului, in cadrul manifestarilor Targului de la Vama Sarii. Din 12 iunie, pana in 30 iunie, expozitia s-a mutat la Hajduszoboszlo, in Ungaria.

Colaborarea dintre orasul Hajduszoboszlo si Vadu Crisului dateaza de aproximativ sapte

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Crisana ]

Sub Apuseni a sunat clopotelul - Pana la toamna, adio ghiozdane

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

Sub Apuseni a sunat clopotelul - Pana la toamna, adio ghiozdaneClopotelul mult dorit de toti scolarii a sunat si la poalele Muntilor Apuseni, iar pana la toamna, cu siguranta, ghiozdanul nu mai este la "moda", dupa un an scolar in care a fost prietenul nedespartit al tuturor elevilor.

Ultima zi de scoala a fost ca de obicei una foarte plina de evenimente in care alaturi de elevi s-au regasit, in scoli, parinti, bunici, rude dar si prieteni care intotdeauna doresc sa impartaseasca bucuria realizarilor din timpul anului scolar impreuna cu... purtatorii de

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Crisana ]

aEuro

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroDupa marele miting, pesedistii s-au dus, in grup, la manastire. Mai putin Dragnea care, se pare, a fost retinut... acasa. Irinuca o fi stiind cu ce "treburi". Intrebarea e: de ce, precum Ofelia, s-a dus Vasilica la manastire? Pacate grele de iertat, acatiste lungi de dat, blesteme de aranjat?

* Marean Vanghelie sustine ca fosta sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Liana Stanciu, trage pe nas prafuri interzise. Chipurile, asta ar fi o explicatie pentru ca trimite corupti la puscarie.

Life Show / stiri Actualitate2 vizite[ Crisana ]

Spitalul Pelican Oradea - Ingrijiri medicale gratuite, la domiciliu

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

Spitalul Pelican Oradea - Ingrijiri medicale gratuite, la domiciliuSpitalul Clinic Pelican Oradea ofera pacientilor asigurati ingrijiri medicale gratuite la domiciliu, pacientilor cu afectiuni oncologice, celor care au avut interventii chirurgicale si necesita ingrijire, pacientilor cu escare si altora care necesita tratamente medicale recomandate de medicii specialisti sau medicii de familie.

Pacientii asigurati pot beneficia de 21 servicii de ingrijiri medicale la domiciliu, cum ar fi: administrare de medicamente (perfuzabile, injectabile, orale etc.),

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Crisana ]

aEuro

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroMinistrul grec de Externe, Nikos Kotzias, si omologul sau macedonian Nikola Dimitrov, au semnat duminica un acord prin care numele fostei republici iugoslave devine "Republica Macedonia de Nord". Acordul a declansat proteste violente in Grecia.

Acordul, care a fost semnat in nordul Greciei, langa frontiera cu Macedonia si Albania, reprezinta un pas important in directia rezolvarii disputei intre cele doua tari. Intelegerea inca trebuie aprobata de ambele parlamente, iar in Macedonia trebuie

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Crisana ]

aEuro

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroConferinta finala de Diseminare si Exploatare a Rezultatelor Parteneriatului Strategic Erasmus+ Thinking Globally, Learning Together, a fost gazduita pe 13 iunie de sala de conferinte a Hotelului Maxim Oradea.

In deschidere, coordonatorul proiectului, prof. Ramona Vesa, a adus multumiri participantilor, printre care inspector Alina Vese (ISJ Bihor), profesor decan Karla Barth si profesor Marcu Vasile (UO), inspector Elena Sferlea (CJ Bihor), Teodora Pantazi, directoarea CSEI nr. 1 Oradea,

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Crisana ]

ANAF: Precizari legale privind modificarile la scutirile de impozit

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

ANAF: Precizari legale privind modificarile la scutirile de impozitAgentia Nationala de Admninistrare Fiscala informeaza contribuabilii ca noile modificari au fost introduse prin HG nr. 354/2018.

Astfel, "In intelesul art. 60 pct. 1 din Codul fiscal, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplica pentru veniturile realizate incepand cu data incadrarii contribuabilului in gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative. Pentru a beneficia de prevederile art. 60 pct. 1 lit. a)-c) din Codul fiscal, in cazul veniturilor pentru care

Business / stiri Business3 vizite[ Crisana ]

aEuro

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroIn acest an, din cauza ploii torentiale care a inceput sa cada vineri seara peste Oradea, manifestarea dedicata implinirii a 129 de ani de la trecerea in eternitate a poetului Mihai Eminescu s-a desfasurat intr-un club din oras, aflat in imediata vecinatate a statuii.

Directia Judeteana pentru Cultura Bihor, Inspectoratul Scolar Judetean Bihor si Teatrul "Regina Maria", in parteneriat cu Revista de cultura "Familia" au organizat vineri, 15 iunie, la Oradea, spectacolul "Ce-ti dorim noi tie,

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Crisana ]

Fundatia familiei, folosita ilicit - Trump, dat in judecata

Vineri, 15 Iunie 2018, ora 23:59

Fundatia familiei, folosita ilicit - Trump, dat in judecataStatul New York l-a dat in judecata, joi, pe presedintele SUA, Donald Trump, acuzandu-l ca a utilizat ilegal Fundatia Trump in scopuri personale, inclusiv in campania electorala prezidentiala din 2016, informeaza CNN.

"Dupa cum releva investigatia noastra, Fundatia Trump a fost ceva mai mult decat o platforma prin care Donald Trump ori firmele lui sa efectueze plati spre asociatii nonprofit (...)", a acuzat procurorul statului New York, Barbara Underwood.

"Fundatiile private nu trebuie sa

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Crisana ]

aEuro

Vineri, 15 Iunie 2018, ora 16:35

aEuroTanara interpreta Bianca Diana Popa isi va sarbatori, maine, ziua de nastere. Prezenta scenica deosebita, mustind de naturalete si sarm, Bianca aduce pe scena o voce cu un timbru placut si melodii din spatiul bihorean, mai vechi si mai noi, autentice, care capata, in interpretarea ei, o nota originala, vitalista si cuceritoare.

Din tinutul paduros al Rosiei, dintr-o zona plina de cantec si farmec traditional, a descins, in orasul de pe Crisul Repede, una dintre cele mai pline de har interprete

Sport / stiri Sport6 vizite[ Crisana ]

aEuro

Vineri, 15 Iunie 2018, ora 13:37

Social-democratul Adrian Szatmari a fost validat consilier judetean dupa mai bine de noua luni de asteptare si dupa ce conflictul dintre putere si opozitie a fost transat in instanta. In aceste conditii, coalitia PSD-UDMR-ALDE are din nou 18 consilieri, cu unul mai mult decat liberalii. Pe de alta parte, alesii PNL au votat aproape toate proiectele supuse spre aprobare in sedinta ordinara de ieri a Consiliului Judetean Bihor.

Validat dupa noua luni

Alesii judeteni s-au intrunit ieri in

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Crisana ]

aEuro

Joi, 14 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroMuzeul Esarii Crisurilor, in colaborare cu Fundatia Muzeul de Arta Recenta/MARe Bucuresti, organizeaza vernisajul expozitiei Ion Grigorescu. Opera pictata: 1963 - 2017, care va avea loc in data de 19 iunie 2018, ora 18.00, la sediul institutiei din Strada Armatei Romane nr. 1/A.

Expozitia se va desfasura in cadrul celei de-a treia editii a festivalului European Music Open, vernisajul acesteia constituind deschiderea oficiala a festivalului.

Ion Grigorescu (n.1945), unul dintre cei mai

Life Show / stiri Sport3 vizite[ Crisana ]

aEuro

Joi, 14 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroColegiul National Emanuil Gojdu a organizat ieri, in sala festiva, evenimentul de incheiere a atelierelor despre energia din viata de zi cu zi, activitati finantate in cadrul Fondului Stiintescu.

Daca anul trecut, Daniela Berchez, impreuna cu echipa de proiect, a organizat ateliere de meteorologie, anul acesta copiii au explorat unele aspecte ale energiei, inclusiv consumul si transformarea ei. In cadrul atelierelor elevii au aflat ce este fototropismul, cum pot utiliza anemometrele, daca

Sport / stiri Sport2 vizite[ Crisana ]

aEuro

Joi, 14 Iunie 2018, ora 23:59

aEuroEditia a V-a a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia s-a incheiat cu succes. O luna de poveste, in care ne-am bucurat cu mic, cu mare de spectacole de teatru extraordinare, activitati creative in aer liber, momente de magie si intalniri frumoase intre personajele preferate si copii.

"De fiecare data cand punem punct inca unei editii de festival, privim cu nostalgie spre zilele care ne-au adus atat de multa bucurie. Va invitam, asadar, sa facem o scurta retrospectiva a frumoasei editii

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Crisana ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Accident mortal pe DN 1! Impact frontal intre un autoturism si un autocar
Sesizarea a fost facuta prin intermediul 112, apelantul semnaland producerea unui accident intre un ...
Cauza accidentului mortal de pe DN1, in zona localitatii Gheghie
Nedaptarea vitezei de deplasare este cauza accidentului produs, vineri, in zona localitatii Gheghie, ...
Investitie de 75 de milioane de lei! Sase zone din centrul Oradiei urmeaza sa fie pietonalizate
In sedinta s-a aprobat proiectul, indicatorii tehnico-economici centralizati pentru cele sase ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor