Ce este moartea cerebrala si ce se intampla in timpul recoltarii organelor. "Donatorul devine rece. De multe ori este necesara incalzirea lui"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 06 Mai 2015, ora 06:10
172 citiri
Moartea cerebrala este un proces ireversibil datorita absentei circulatiei cerebrale, urmata de procese ireversibile de necrozare a neuronilor. Mult timp, "moartea" a fost considerata oprirea permanenta a inimii si respiratiei. Mai tarziu, cand anestezistul Bjorn Ibsen a inventat respiratia artificiala, in 1950, respiratia si bataile inimii au putut fi mentinute si in comele profunde. Creierul este organizat astfel incat functiile reflexe -respiratia, echilibrul, mersul- sunt tinute sub control ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.