Cuibul ocrotit de foc: Pulberaria din Cetatea Oradea si explozia devastatoare care au distrus fortareata in 1660, descrise de inginerul Alexandru Pop intr-o carte (FOTO)

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 10:10
119 citiri
Un interesant studiu de istorie locala a prezentat inginerul si profesorul oradean Alexandru Pop intr-o carte, "Cuibul ocrotit de foc", lansata marti exact in locul despre care volumul vorbeste: Cetatea Oradea.

Nepot al lui Teodor Nes, absolvent al Facultatii de Chimie si pasionat de istorie, Alexandru Pop - sotul fostei secretare literare a Teatrului, Vetuta Pop - a facut mai multe cercetari pe tema Cetatii si a mai semnat si cartea "Cuibul ocrotit de ape. Sistemul hidrografic defensiv al ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.