Business Week: Romania si Grecia, cele mai mari gauri ale Deutsche Telekom

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 22:39
3745 citiri
Business Week: Romania si Grecia, cele mai mari gauri ale Deutsche Telekom
Foto: Reuters

Pierderile din vanzari ale Deutsche Telekom, cel mai mare furnizor de servicii integrate de telecomunicatii din Europa, s-au accelerat in trimestrul trecut, in special in Romania si Grecia, pe fondul exploziei telecomunicatiilor mobile si a transferului de date in banda larga ("broadband") care culmineaza in prezent cu revolutia telefoanelor "inteligente" ("smartphones").

In acest context, Deutsche Telekom este obligata sa incerce cumva sa acopere pierderile de pe piete precum Romania si Grecia si sa se bazeze, in principal, pe vanzarile din Germania, comenteaza jurnalistii de la revista financiara Business Week.

In articolul "Centrala electrica a Deutsche Telekom pierde abur prin cablu", publicat in editia de luni, Romania si Grecia sunt considerate gauri prin care compania Deutsche Telekom pierde abur, in timp ce Germania este vazuta drept un fel de locomotiva a intregii companii.

Motivul pentru care compania de telecomunicatii se bazeaza pe Germania, explica analistii, se datoreaza economiei din landurile nemtesti, care s-a dovedit mult mai putin vulnerabila la influentele cauzate de criza datoriilor, "la moda" printre tarile europene.

Prin urmare, cum serviciile integrate de banda larga si cele de televiziune, folosite pentru diminuarea pierderilor din vanzarile de telefonie, nu mai sunt pe val, Deutsche Telekom s-ar putea vedea obligata sa scada preturile astfel incat sa-si pastreze cota de piata.

La jumatatea lunii trecute, Deutsche Telekom si France Telecom au infiintat o companie mixta - ca sa-si gestioneze in comun activitatile de achizitie de echipamente de telecomunicatii - care ar putea avea implicatii si in Romania, unde francezii opereaza principala companie de pe piata de telefonie mobila.

"Ca parte integranta a strategiei de dezvoltare a retelei si serviciilor oferite clientilor sai, Orange Romania va continua dezvoltarea de parteneriate pe zona tehnica cu ceilalti operatori de telecom din Romania. Gradul de maturitate al pietei telecom si provocarile legate de asigurarea si imbunatatirea continua a eficientei operationale, implicit a calitatii serviciilor percepute de clienti, sunt argumentele ce stau la baza acestui tip de colaborare", a declarat Madalina Suceveanu, directorul tehnic al Orange Romania.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Deutsche Telekom vanzari Romania, #pierderi Deutsche Telekom Romania , #abonamente