Veniturile Orange au scazut cu 20% in 2009

Joi, 25 Februarie 2010, ora 11:41
1443 citiri
Veniturile Orange au scazut cu 20% in 2009

Orange Romania a obtinut, in 2009, venituri de 1,055 miliarde de euro, performanta datorata adaptarii modelului operational la noul context de piata, caracterizat de

maturizarea pietei telecom in particular si de instabilitatea economica in

general.

Procentual veniturile exprimate in euro au consemnat o scadere de 19,5% in 2009 comparativ cu perioada similara din 2008. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 92 de euro, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Ziare.com.

La 31 decembrie 2009, Orange Romania avea 10.995.000 de clienti, in crestere cu 6,2% fata de perioada similara a anului precedent, o rata similara de crestere cu cea inregistrata in exercitiul financiar anterior (2008 fata de 2007, perioada care nu a fost marcata de criza economica).

In ultimul trimestru al anului, Orange a castigat peste 300.000 de noi clienti. Numarul de clienti cu abonamente a inregistrat o evolutie pozitiva in special datorita lansarii noului portofoliu de abonamente - peste o jumatate de milion de clienti au adoptat unul dintre noile planuri tarifare: Delfin, Pantera, Fluture si Pinguin.

"Performanta companiei este in conformitate cu planurile noastre intr-un an in care intreg mediul economic a resimtit acut efectele crizei economice. Dupa doua trimestre consecutive in care Orange a fost lider in ceea ce priveste numarul de noi clienti atrasi in retea, si in ultimul trimestru al anului baza de clienti a continuat sa creasca puternic.

Desi consumul in retea a crescut gratie ofertelor competitive lansate pe piata, nivelul veniturilor a continuat sa reflecte impactul reglementarilor, scaderea tarifelor si evolutia cursului valutar comparativ cu anul precedent", a declarat Thierry Millet, CEO Orange Romania.

Gradul de adoptie a serviciilor de Internet mobil in banda larga si-a continuat avansul si in 2009. Astfel, numarul de clienti broadband ai Orange Romania s-a majorat cu 62%, pana la 2.708.000.

In prezent, clientii Orange beneficiaza de o retea de date mobile performanta in care Orange a continuat sa investeasca sustinut pe tot parcursul anului 2009. Reteaua HSDPA acopera 800 de localitati, in timp ce reteaua EDGE are acoperire nationala si asigura stabilitatea conexiunii mobile in timpul calatoriilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#venituri Orange, #scadere venituri Orange, #piata telecom , #stiri Orange