Cei mai mari investitori in publicitate, in 2010

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 21:39
2070 citiri
Cei mai mari investitori in publicitate, in 2010

In ciuda crizei, sau poate tocmai de aceea, mai multe companii au bagat adanc mana in buzunar, pentru a-si creste vanzarile. Cei mai mari investitori in publicitate, in primele 5 luni ale acestui an sunt Procter & Gamble, Unilever, Orange, Vodafone si Henkel.

Din clasamentul intocmit de Capital, reiese ca pe primul loc se afla, din punct de vedere al investitiilor facute in publicitate, Procter & Gamble.

Compania de bunuri de larg consum este de mai multi ani unul dintre principalii investitori in publicitate pe piata locala. Numai in 2009, compania a avut un buget de promovare de peste 410 milioane de euro (la costuri de rate card, valoare bruta, fara discounturi).

Printre cele mai promovate branduri din portofoliul sau se afla: Ariel, Gillette, Head & Shoulders, Lenor, Pampers, investitiile totale fiind de 122.216.461 euro.

Pe locul doi in clasament se situeaza Unilever, cu investitii de 84.300.813 euro in publicitate, cea mai mare parte din bugetul de promovare mergand catre TV. Au existat insa si campanii pe radio, print, OOH, online. Brandurile cele mai promovate au fost Dove si Dero.

Urmeaza Orange, cu 76.927.493 euro, Vodafone, 72.264.093 euro si Henkel Romania, cu 68.495.195, care a preferat ca si canal de comunicare posturile TV, la mare distanta aflandu-se presa scrisa. Cele mai promovate marci in prima jumatate a anului 2010, din fiecare divizie a companiei de FMCG, au fost: Persil, Palette si Ceresit.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#investitii publicitate 2010, #Procter Gamble publicitate, #Unilever investitii publicitate, #Orange, #Vodafone si Henkel , #Vodafone