Orange si Vodafone nu vor sa isi micsoreze tarifele

Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 21:11
2555 citiri
Orange si Vodafone nu vor sa isi micsoreze tarifele

Orange si Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, au acuzat Autoritatea Nationala de Comunicatii ca protejeaza interesele comerciale ale unui grup de operatori, dupa ce institutia a obligat companiile sa scada tarifele de interconectare.

Potrivit acestora, decizia prin care tarifele de interconectare ale companiilor Orange si Vodafone vor scadea de la 6,04 la 5,03 la eurocenti pe minut, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, contravine flagrant recomandarilor Comisiei Europene, scrie Ziarul Financiar.

"In conditiile in care ANC decide sa mentina tarifele de interconectare la un nivel ridicat pentru unii operatori, tarifele pentru utilizatori nu vor putea scadea in mod corespunzator. Consideram ca ANC va intelege ca varianta propusa este inacceptabila si va modifica decizia in mod corespunzator", au spus reprezentantii Orange.

La randul lor, oficialii Vodafone Romania considera ca ANC prejudiciaza interesul a 20 de miliaone de consumatori.

"Ne exprimam surprinderea ca ANC nu mai pune utilizatorul final pe primul loc, ignorand practic interesele celor 20 de milioane de clienti ai Vodafone si Orange, prin favorizarea operatorilor Cosmote, Telemobil si RCS&RDS. Apreciem ca declaratiile presedintelui ANC, potrivit carora tarifele pentru serviciile mobile vor scadea cu 25-30% in urmatorii 3 ani, ca urmare a diminuarii taxelor de interconectare, nu au niciun fundament de business si reprezinta doar un demers personal de imagine", se precizeaza intr-un comunicat Vodafone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Autoritatea Nationala Comunicatii, #ANC, #Orange, #Vodafone, #Cosmote, #RCS RDS , #Vodafone