Peste 30.000 de numere de telefon au fost portate

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 16:18
2946 citiri
Peste 30.000 de numere de telefon au fost portate

De la lansarea serviciului portabilitatii numerelor in Romania, s-au inregistrat, in medie, 7.000 de numere pe luna. Numarul total al portarilor realizate a ajuns la inceputul lunii februarie la 31.514, a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANC.

Din totalul de portari realizate, peste 26.000 sunt numere de telefonie mobila, in timp ce in segmentul telefoniei fixe s-au portat peste 5.000 de numere, informeaza NewsIn.

De asemenea, s-a observat o crestere semnificativa a numarului de utilizatori de telefonie fixa care au portat numerele de telefon. Astfel, cele 5.291 de numere de telefonie fixa au fost portate catre urmatorii operatori: Atlas Telecom-2, Dial Telecom-243, Euroweb-7, GTS-73, Iristel-10, Media Sat-3, Newcomm-10, Orange 103, RCS&RDS-1.059, Romtelecom-327, Telcor-10, Telemobil-66, UPC-1.892 si Vodafone 1.479.

In cazul telefoniei mobile, toti cei cinci operatori au castigat noi abonati in urma portarii: Cosmote-11.707, Orange-6.849, RCS&RDS-128, Telemobil-211, Vodafone-7.328.

"Numarul de utilizatori de telefonie fixa care isi folosesc dreptul de a-si schimba furnizorul pastrandu-si numarul de telefon s-a triplat in ultima luna, iar in telefonia mobila cresterea are un ritm sustinut" a mai declarat Liviu Nistoran.

Numarul maxim de portari permis fiecarui operator a crescut datorita solicitarilor, ajungand in prezent la 500 pe zi, pentru fiecare operator. Utilizatorii care apeleaza un numar care a fost initial in aceeasi retea si apoi a fost portat, vor fi anuntati inainte ca cel apelat sa raspunda.

Ei pot afla in ce retea este un numar de telefon din mai multe surse: de la operatorul de telefonie sau prin intermediul serviciului de relatii cu clientii.

Portabilitatea numerelor permite utilizatorilor de servicii de telefonie sa pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul. Se pot porta numerele de telefonie fixa, mobila si numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil). Serviciul este disponibil in Romania din 21 octombrie 2008.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#telefonie mobila portare, #orange vodafone romtelecom, #schimbare retea telecomunicatii , #Vodafone