Dancila spune ca nu va accepta OUG pe amnistie si gratiere daca nu e asumata de ministrul Justitiei

Joi, 27 Decembrie 2018, ora 15:28
6587 citiri
Dancila spune ca nu va accepta OUG pe amnistie si gratiere daca nu e asumata de ministrul Justitiei
Foto: Arhiva Facebook/ PSD

Premierul Viorica Dancila a declarat, intr-o discutie informala joi cu presa, ca nu a vazut pana in prezent un proiect de ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere, insa nu va accepta un astfel de act normativ daca nu este asumat de ministrul Justitiei si bine analizat de seful Guvernului.

Aceasta a adaugat ca nu a vazut pana acum un proiect de OUG pentru aministie si gratiere, iar ministrul Tudorel Toader i-a spus ca nu are un astfel de act normativ.

Referitor la acest subiect ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reiterat, joi, ideea potrivit careia tot ceea ce a declarat anterior referitor la o posibila OUG pe amnistie si gratiere ramane valabil si acum, infirmand ca a discutat vreodata de un "draft".

"Am vorbit eu de un draft? V-am spus eu de foarte multe ori ca raman valabile raspunsurile date la aceasta problematica. V-am spus. Si astazi va dau acelasi raspuns. Tot ceea ce in precedent am afirmat cu privire la amnistie, gratiere, ramane si este valabil si astazi. Daca nu tineti minte, si este in natura umana sa uitam, ne documentam si nu il intrebam pe acelasi, de fiecare data cand il intalnim, aceeasi problematica", a declarat Tudorel Toader joi, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul Justitiei a declarat anterior, in nenumarate randuri, ca nu i-a cerut nimeni un astfel de proiect de ordonanta de urgenta si ca nu au fost discutii in acest sens.

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, a spus ca amnistia este necesara pentru ca Romania sa nu mai fie sanctionata la CEDO, sustinand ca s-au facut unele reglari cu recursul compensatoriu, dar ministrul Justitiei nu poate sa construiasca peste noapte penitenciare.

Si presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la CN PSD, ca nu stie cand sau cum dar PSD - ALDE are obligatia sa dea un OUG pe amnistie si gratiere pentru a fi reparate toate nedreptatile care s-au facut in Justitie.

La inceputul acestei luni, Dancila a exclus o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere, pana la finalul anului, spunand ca nu are pe masa acest act normativ si nu a discutat cu nimeni despre acest proiect.

Intrebata punctual daca exclude o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere, pana la finalul anului, premierul a spus: "Da (...) V-am spus ca nu am pe masa acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie si gratiere".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dancila OUG amnistie gratiere , #Viorica Dancila