Petrolistii avertizeaza: Ordonanta Teodorovici ne obliga sa concediem pana la 75% din personal

Miercuri, 23 Ianuarie 2019, ora 11:22
8375 citiri
Petrolistii avertizeaza: Ordonanta Teodorovici ne obliga sa concediem pana la 75% din personal
Foto: Arhiva Pixabay

Petrolistii atrag atentia asupra faptului ca Ordonanta Teodorovici ii va obliga sa renunte chiar si la 75% din angajati si sa-si reduca drastic investitiile. Iar intr-o astfel de situatie, si veniturile obtinute de stat din industria de petrol si gaze vor scadea cu cel putin 2 miliarde de lei pe an.

Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera (ROPEPCA) sustine ca intreprinzatorii din energie vor fi puternic afectati de taxarea retroractiva cu 2% din cifra de afaceri si de limitarea pretului de vanzare a productiei. Atat de mare va fi impactul incat fiecare companie va plati la stat impozite mai mici chiar si cu 60%. Sau poate ca va plati chiar mai putin, in conditiile in care isi va restange activitate.

Spre exemplu, n-ar fi exclus ca producatorii de gaze sa abandoneze mai repede decat isi planificasera exploatatiile mici, restrangandu-si afacerile cu pana la 50% si riscand sa disponibilizeze mai bine de 75% dintre angajati. Un prim pas in acest sens a fost deja facut, in conditiile in care toti membrii ROPEPCA au suspendat angajarile, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei.

In context "trebuie punctat faptul ca fiecare metru cub de gaz care nu va mai fi produs in Romania, deoarece unele zacaminte devin neeconomice in conditiile date, va trebui importat la un pret considerabil mai mare din surse externe", mai informeaza Asociatia.

Cu alte cuvinte, mai devreme sau mai tarziu, de pe urma adoptarii Ordonantei Teodorovici, toata lumea va avea de pierdut, de la companiile din sectorul petrolier, pana la stat si la simplii cetateni.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ordonanta Teodorovici petrolisti, #avertisment petrolisti reducere inveastitii concedieri, #ROPEPCA avertismen Dancila , #taxa pe lacomie