Arhiepiscopia nu a semnat acordul cu CJ privind turismul religios

   

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor nu a semnat Acordul de asociere cu Consiliul Judetean Suceava pentru promovarea turismului religios in Bucovina, deoarece documentul apreciaza ca aceasta are statutul de "administrator al monumentelor istorice religioase din patrimoniul national si UNESCO".

"Iar noi ne consideram proprietarii bisericilor, manastirilor, schiturilor etc. si ai bunurilor acestora, pentru ca vietuim intr-un stat de drept, membru al Uniunii Europene, care garanteaza proprietatea", se precizeaza intr-un comunicat al Arhiepiscopiei, adaugandu-se ca asocierea respectiva este considerata "in principiu binevenita".

Totodata, in comunicat se mentioneaza declaratiile facute la doar cateva zile dupa lansarea de catre CJ Suceava a programului "Turismul religios in Bucovina" de fostul prefect Orest Onofrei, acum prim-vicepresedinte al PD-L Suceava si candidat la Parlament, privitor la retrocedarea Fondului Bisericesc al Bucovinei si in legatura cauzala cu "calitatea" de administrator atribuita Arhiepiscopiei in documentele privind asocierea cu CJ Suceava:

"Daca aceasta proprietate, aproape 200.000 de hectare, ar fi retrocedata in forma asta actualei Fundatii, cred ca asistam la cel mai mare act de coruptie din Romania de la Revolutie incoace, pentru ca e vorba de o avere de peste 2 miliarde de euro". ''Cum nu putem sa Ne autocorupem, caci este vorba despre averea Noastra, ii atragem atentia fostului inalt functionar al statului ca, in acceptie juridica, nu exista coruptie decat numai in legatura cu Puterea... Dar, daca, vai, Noi savarsim un act de coruptie redobandind averea Bisericii, atunci ideea asocierii cu CJ Suceava se compromite iremediabil, avand in vedere ca Partidul Democrat Liberal, care a castigat la alegerile locale conducerea CJ Suceava, are drept deviza 'eradicarea coruptiei'" - se afirma in comunicat.

Arhiepiscopia evidentiaza faptul ca "noul prefect instalat zilele trecute isi stabileste drept obiectiv imediat reactivarea Fundatiei Fondului Bisericesc al Bucovinei, continuand astfel politica Prefecturii sucevene, nerecunoscand in consecinta actuala Fundatie, care este insa recunoscuta de Inalta Curte de Casatie si Justitie".

''Cum ne aflam traitori intr-un stat european, stat de drept, membru al Uniunii Europene, credem cu tarie ca ceea ce Ni s-a daruit de-a lungul veacurilor de credinciosi, fie ei puternici sau umili, Ne apartine, Ni se cuvine si va fi din nou, dupa vremelnica stapanire ateo-comunista, al Nostru'', se arata in comunicat. AGERPRES
Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 12:48
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Mare nunta mare la Radauti
Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Radauti, s-a casatorit cu Oana Mihaela Puiu, medic ...
Lovitura grea pentru romanii din nordul Bucovinei
> In Ucraina a intrat in vigoare legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene Mult ...
LIDL inaugureaza primul magazin din Gura Humorului
/* custom css */ .td_uid_3_5d2c5cf0a61a5_rand.td-a-rec-img { text-align: ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor