Fondurile pentru refacerea infrastructurii, in disputa politica

   

Distribuirea celor 36 de milioane de lei alocati de Guvern pentru refacerea infrastructurii calamitate in inundatiile de la sfarsitul lunii iulie a ajuns subiect de disputa politica. Presedintele democrat-liberal al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, fara a nominaliza, ca diverse persoane, printre care parlamentari liberali, au facut ''promisiuni cu tenta electorala'' unor primari privind alocarea de fonduri.

Flutur a explicat ca, potrivit hotararii de guvern, banii intra in contul CJ Suceava, ordonator principal de credit, si sunt gestionati de institutie, care raspunde de modul in care sunt cheltuiti. El a precizat ca lucrarile de executat sunt propuse spre aprobare, in functie de prioritati, Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, condus de prefect, care are doar rolul de aviza lista de propuneri.

Presedintele CJ Suceava a spus ca, daca va fi cazul, va imparti aceste fonduri in prezenta reprezentantilor DNA, deoarece nu vrea decat sa se respecte legea iar efectele dezastruoase provocate de calamitati sa fie inlaturate cat mai urgent. Flutur le-a cerut parlamentarilor PNL "sa-si vada de campania electorala" si sa nu aiba grija modului in care sunt impartiti banii publici.

Gheorghe Flutur i-a transmis o scrisoare prefectului de Suceava prin care solicita convocarea pentru sambata a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, in scopul stabilirii lucrarilor de reconstructie a infrastructurii, care au prioritate. CJ a conturat deja o lista de prioritati care necesita in prima faza 18 milioane de lei. Flutur a convocat pentru luni o sedinta extraordinara a deliberativului judetean pentru a se aproba o rectificare bugetara si distribuirea fondurilor pentru refacerea infrastructurii calamitate.

Prefectul a raspuns ca o asemenea sedinta va avea loc probabil vineri dupa-amiaza. Pe de alta parte, subprefectul Orest Onofrei a declarat ca in unele localitati s-au efectuat deja lucrari de refacere a infrastructurii calamitate, in valoare de peste 50 de milioane de lei, dupa ce s-au angajat constructori fara acoperire legala. Onofrei a apreciat ca primarii din acele localitati, fara sa nominalizeze, au fost ''impinsi cu sau fara voia lor extrem de aproape de DNA''. AGERPRES
Joi, 11 Septembrie 2008, ora 13:06
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Mare nunta mare la Radauti
Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Radauti, s-a casatorit cu Oana Mihaela Puiu, medic ...
LIDL inaugureaza primul magazin din Gura Humorului
/* custom css */ .td_uid_3_5d2c5cf0a61a5_rand.td-a-rec-img { text-align: ...
Lovitura grea pentru romanii din nordul Bucovinei
> In Ucraina a intrat in vigoare legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene Mult ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor