PD-L acuza repartizarea ''politica'' a banilor publici

   

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, democrat-liberalul Gheorghe Flutur, a acuzat, marti, repartizarea de catre Guvern, in mod discriminatoriu, a banilor publici.

Flutur a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca localitatile din judet conduse de primari PD-L au fost defavorizate in comparatie cu cele cu primari social-democrati si liberali, in momentul impartirii banilor alocati prin hotarari de guvern. Liderul judetean al PD-L a explicat ca 31,3 milioane de lei vor ajunge la 73 dintre cele 114 primarii. Dintre acestea doar 11 administratii locale sunt conduse de edili PD-L, iar doua independente.

Flutur a spus ca in localitatile conduse de liberali vor ajunge 8,6 milioane de lei, iar in localitatile conduse de democrat-liberali vor fi alocate doar 2,6 milioane de lei. Municipiile Suceava, Radauti si Falticeni, conduse de primari PD-L, nu au primit niciun leu, in timp ce comunei nou-infiintate Poieni Solca, ii sunt alocate 800.000 de lei.

La randul sau, prim-vicepresedintele PD-L Suceava, fost prefect si subprefect, Orest Onofrei, a sustinut ca modul de repartizare a noilor fonduri guvernamentale ''are o componenta penala'', pentru ca banii s-au dat in lipsa unor proiecte, avand doar destinatia ''cheltuieli de capital''. Totodata, el i-a recomandat lui Mihai Sandu Capra, proaspat ales consilier al Curtii de Conturi, sa verifice cum "deputatul Sandu Mihai Capra, uzand de trafic de influenta" a alocat fonduri in colegiul in care trebuia sa candideze - Vatra Dornei". AGERPRES
Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 14:00
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Mare nunta mare la Radauti
Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Radauti, s-a casatorit cu Oana Mihaela Puiu, medic ...
Lovitura grea pentru romanii din nordul Bucovinei
> In Ucraina a intrat in vigoare legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene Mult ...
LIDL inaugureaza primul magazin din Gura Humorului
/* custom css */ .td_uid_3_5d2c5cf0a61a5_rand.td-a-rec-img { text-align: ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor