Fiul lui bin Laden vrea sa uneasca jihadistii pentru a obtine eliberarea Ierusalimului

Marti, 10 Mai 2016, ora 07:55
3965 citiri
Fiul lui bin Laden vrea sa uneasca jihadistii pentru a obtine eliberarea Ierusalimului
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fiul defunctului Osama bin Laden, fondatorul retelei extremiste Al Qaida, i-a chemat pe jihadistii din Siria sa-si uneasca fortele, subliniind ca lupta in aceasta tara devastata de razboi deschide calea "eliberarii Palestinei".

"Natiunea islamica trebuie sa se concentreze asupra jihadului in Siria si unificarea randurilor mujahedinilor acolo", a declarat Hamza bin Laden, 23 de ani, intr-un mesaj audio pe Internet, noteaza AFP.

"Nu mai exista scuze pentru cei care continua sa doreasca diviziunea si disputele, acum cand lumea intreaga s-a mobilizat impotriva musulmanilor", a adaugat el, fara a preciza numele grupurilor jihadiste carora se adreseaza.

Filiala siriana Al Qaida, puternicul Front Al-Nusra, ocupa regiuni vaste in Siria si mai multe grupuri islamiste si salafiste i s-au alaturat. La randul ei, gruparea Statul Islamic, marele rival al Frontului Al-Nusra, controleaza de asemenea mari parti din teritoriu.

Ascensiunea grupurilor jihadiste in 2013 a fost favorizata de razboiul civil ce devasteaza Siria din martie 2011 si i-a marginalizat pe rebelii sirieni care si-au pierdut influenta, mai noteaza France Presse.

Mesaj de la Al Qaida: Un fiu al lui Osama bin Laden cere atacuri impotriva SUA

Mesajul de audio nedatat al fiului lui Osama bin Laden, ucis in urma cu cinci ani intr-un raid al fortelor speciale americane in Pakistan, intervine dupa un apel al actualului lider Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, care de asemenea i-a chemat pe jihadisti la unitate in Siria, in timp ce a criticat Statul Islamic.

"Unitatea este acum o chestiune de viata si de moarte", a spus Zawahiri intr-un mesaj audio difuzat sambata pe Internet, potrivit grupului de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

Pentru fiul lui bin Laden, Siria "este cel mai bun camp de lupta pentru a obtine eliberarea Ierusalimului". "Calea de a elibera Palestina este acum mai scurta datorita revolutiei din Siria".

Potrivit serviciilor de informatii americane, Hamza era fiul favorit al lui Osama bin Laden, "creierul" atentatelor din 11 septembrie in Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#fiu bin Laden unire jihadisti, #fiu bin Laden eliberare Palestina , #al Qaida