Republicanii ataca: Exista un pact secret intre Casa Alba, Obama si Hollywood

Sambata, 20 August 2011, ora 20:37
1461 citiri
Republicanii ataca: Exista un pact secret intre Casa Alba, Obama si Hollywood
Foto: Adevarul

Poate fi posibila o intelegere secreta intre Casa Alba si studiourile de la Hollywood? In orice caz, un nou film de actiune care prezinta momentele ce au precedat lichidarea lui Osama bin Laden nu are cum sa-i dauneze lui Obama si campaniei sale electorale pentru castigarea unui nou mandat prezidential.

Pe 12 octombrie 2012, cu patru saptamani inainte ca americanii sa-si dea votul pentru unul dintre candidatii aflati in cursa pentru presedintie, pe marile ecrane din SUA va iesi o pelicula cinematografica de actiune axata pe evenimentele din jurul lichidarii lui Osama bin Laden, de catre trupele Navy Seals, noteaza Deutsche Welle.

Republicanii si-au manifestat, inca de pe acum, nemultumirea fata de momentul in care producatorii au ales sa lanseze aceasta pelicula si suspecteaza ca ar exista o intelegere secreta intre Casa Alba si Hollywood, cu scopul de a-i lustrui imaginea lui Barack Obama si implicit de a-i creste sansele pentru fotoliul prezidential.

Pelicula va fi produsa de studiourile celor de la "Sony Pictures", fiind regizata de Kathryn Bigelow si avandu-l ca scenarist pe Mark Bowl. Aceeasi echipa a castigat anul trecut sase premii Oscar pentru pelicula "The Hurt Locker".

Cativa deputati ai Partidului Republican au propus un proiect de lege care sa interzica Casei Albe sa subventioneze prin orice fel de mijloace Hollywood-ul.

"Este inacceptabil sa se cheltuiasca bani de la buget pentru a sprijini industria de film, prin munca de colectare a datelor savarsita de functionari americani si punerea la dispozitie a rapoartelor secrete. Pentagoul, de asemenea, ar trebui sa se opuna ferm unui astfel de scenariu", a declarat un deputat republican.

Potrivit New York Time", Casa Alba a pus la dispozitia echipei de filmare informartii strict secrete care fac referire la pregatirea, de catre CIA, a operatiunilor care au precedat lichidarea lui Osama.

Casa Alba neaga aceste informatii. Jay Carney, purtator de cuvant al Casei Albe, a declarat ca "administratia prezidentiala este gata sa ofere tuturor celor interesati informatii care sa croiasca o reprezentare cat mai adevarata a faptelor".

Cu toate acestea, informatiile din presa americana arata ca de cateva saptamani exista legaturi stranse intre Obama si scenaristul Mark Bowl.

Faptul ca "Sony Pictures" colecteaza donatii pentru campania lui Obama vine sa intareasca suspiciunile republicanilor fata de un pact secret intre cele doua entitati.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Obama Casa Alba, #intelegere secreta Hollywood Obama, #Sony Pictures Obama film, #Hurt Locker Bigelow , #stiri Osama bin Laden
Comentarii