Atentatele catastrofale pe care al Qaida nu a mai apucat sa le comita: Vizau inclusiv Rusia si Marea Britanie

Joi, 21 Mai 2015, ora 10:49
5048 citiri
Atentatele catastrofale pe care al Qaida nu a mai apucat sa le comita: Vizau inclusiv Rusia si Marea Britanie
Foto: Hepta.ro

In noaptea in care Osama bin Laden a fost ucis, in urma unui raid al soldatilor Navy Seal, trupele de elita au confiscat numeroase obiecte si inscrisuri din ascunzatoarea sa din Pakistan.

Serviciile de informatii din SUA au declasificat peste 100 de documente ale al Qaida, confiscate de trupele americane in mai 2011. Unele dintre ele sunt scrise de insusi Osama bin Laden, iar printre ele se regaseste inclusiv corespondenta fondatorului al Qaida cu prietenii si familia, alti membri ai gruparii si alte organizatii teroriste, potrivit Sputnik.

CIA face publica lista cartilor gasite in biblioteca lui Osama bin Laden

Un document fara data, intitulat Raport pe Operatiuni Externe, contine planurile al Qaida de a comite atacuri in Rusia si Marea Britanie pana la finalul anului 2011.

"Am trimis mai multi frati in Marea Britanie, Rusia si Europa, care sa fie pregatiti si gata de munca inainte de finalul anului, unii dintre ei au fost alaturi de noi si inainte, insa au plecat, s-au intors la noi, apoi au calatorit din noi, iar acum sunt in Rusia (unde vor exploda conducta de gaze si Ambasada americana), in Marea Britanie (unde avem un numar de tinte, in functie de ce considera fratii nosti ca este potrivit) ", se arata intr-una dintre scrisorile lui Osama bin Laden.

Noi dezvaluiri despre uciderea lui Osama bin Laden din documentele lui Snowden

De asemenea, liderul al Qaida mentioneaza ca incercarea de a comite un atentat terorist pe pamant rusesc nu a avut succes.

"Marturisesc ca nu am avut succes, din cauza multor motive. Primul dintre ele a fost ca am avut ghinion, iar Domnul nu a fost de partea noastra", recunostea liderul extremist.

Din documentele confiscate reiese ca Osama bin Laden a facut apel la jihadistii din Africa de Nord sa se concentreze mai mult pe "distrugerea puterii" Americii, prin atacarea ambasadelor sale si a companiilor de petrol, decat pe ideea crearii unui stat islamic.

Cine l-a protejat pe Osama bin Laden in Pakistan?

"Ar trebui sa le ceri acelora care se considera membri ai 'armatei musulmanilor in Magrebul Islamic' sa evite sa insiste pe formarea unui Stat Islamic in acest moment, ci sa lucreze la distrugerea puterii adversarului nostru principal, prin atacarea ambasadelor americane din tarile africane, cum ar fi Sierra Leone sau Togo, si sa atace in principal companiile de petrol americane", precizat Osama bin Laden intr-o scrisoare adresata lui "Atuyah".

Mintea liderului terorist a fost acaparata de comiterea unor atacuri anti-americane pana in ultimele zile de viata. Fondatorul al Qaida le-a cerut sustinatorilor sai sa lupte impotriva Statelor Unite si sa ucida cetateni americani pana in ultimul moment.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#al Qaida atacuri necomise, #al Qaida atacuri Europa, #al Qaida atacuri Rusia, #al Qaida atacuri ambasade SUA , #ucis