Misterul aparatelor medicale fara de care bin Laden nu putea trai

Joi, 05 Mai 2011, ora 19:55
4994 citiri
Misterul aparatelor medicale fara de care bin Laden nu putea trai

Printre misterele care au ramas de pe urma operatiunii serviciilor secrete americane in urma careia Osama bin Laden a fost ucis se numara si lipsa aparatelor de dializa, fara de care se spunea ca liderul terorist nu putea trai.

Un video exclusiv obtinut de postul de televiziune ABC, care nu a fost inca dat publicitatii, arata ca in interiorul cladirii din Abbottabad, un oras din nordul Pakistanului, acolo unde a fost ucis liderul al Qaida, nu a fost gasita niciun fel de aparatura medicala.

In imagini se vad cateva sticle care ar fi putut fi de medicamente, dar, la o privire atenta, acestea nu erau decat recipiente cu ulei de masline, solutie antiseptica sau un spray nazal.

Informatiile potrivit carora bin Laden nu putea trai fara aparate de dializa au fost confirmate si in ianuarie 2002 cand, in cadrul unui interviu acordat CNN, presedintele pakistanez Pervez Musharraf a declarat ca liderul al Qaida "a murit probabil de blocaj renal".

Generalul Musharraf a adaugat ca bin Laden "a luat cu el, in Afganistan, doua aparate de dializa".

Imagini socante cu oameni ucisi in timpul atacului asupra casei lui bin Laden

Cu toate acestea, unul dintre jurnalistii care au reusit sa-i ia liderului terorist un interviu, in 1997, l-a descris ca fiind "intr-o excelenta stare de sanatate", iar fostul medic personal al lui bin Laden, arestat in Pakistan in 2002, a sustinut ca "rinichii sai nu aveau nici o problema", scrie Foreign Policy.

Lipsa aparatelor medicale din cladirea in care a fost impuscat bin Laden este confirmata si de oficiali americani, care au enumerat, pentru CNN, lucrurile recuperate de trupele SEAL de la locul atacului.

Senatorul Dianne Feinstein, presedinte al comitetului de Informatii al Senatului, a declarat ca bin Laden avea in apropiere arme spre care se indrepta in momentul in care a fost impuscat.

Osama bin Laden avea bani si numere de telefon cusute in haine

Investigatorii continua sa cerceteze materialele adunate din resedinta lui bin Laden in timpul operatiunii. Din casa au fost ridicate 10 harduri, cinci computere si mai mult de 100 DVD si dispozitive de stocare. Materialele ar putea aduce noi informatii despre membrii al-Qaida si viitoare atacuri.

Trupa de comando a recuperat, de asemenea, cinci telefoane mobile, echipament audio, o multime de documente si vreo cinci arme, inclusiv un AK-47 si un pistol.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#bin laden bolnav, #bin laden aparate medicale, #dializa bin Laden , #ucis
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Pakistanul a sprijinit de la inceput talibanii si l-a ascuns pe Osama Bin Laden de americani.
Poza lool
lool
rank 5
OFICIALITATILE AMERICANE DAU DECLARATII CONTRADICTORII APROAPE LA FEL DE DES CA GUVERNUL ROMANIEI, NU POTI SA AI MARE INCREDERE IN EI.