Obama incheie episodul Osama: Cand spunem ca nu uitam niciodata, credem ce spunem

Autor: Ana Ilie
Joi, 05 Mai 2011, ora 22:48
1670 citiri
Obama incheie episodul Osama: Cand spunem ca nu uitam niciodata, credem ce spunem

Presedintele american Barack Obama s-a aflat, joi, in New York, pentru o ceremonie la Ground Zero, zona unde odinioara s-au ridicat turnurile gemene, daramate in atentatele de la 11 septembrie 2001.

Presedintele american si-a rezervat o ora pentru a vorbi cu familiile celor morti in atacurile teroriste, s-a intalnit cu pompierii din New York si a depus o coroana de flori rosii, albe si albastre la Ground Zero, informeaza LA Times.

Vizita a avut ca scop sa aminteasca natiunii ca Administratia si-a tinut promisiunea de a-l judeca pe cel mai cautat terorist al lumii, Osama bin Laden, sa recunoasca pierderea teribila a americanilor, dar si de a transmite un sentiment de "incheiere" supravietuitorilor si familiilor lovite de tragedia de la 11 septembrie.

Obama nu a tinut niciun discurs, ci si-a depus coroana tricolora la Copacul Supravietuitor - un par gasit in daramaturile World Trade Center, ingrijit si replantat in Memorial Plaza. Era insotit de guvernatorul din New York, de primarul Michael Bloomberg si de presedintele autoritatii portuare, David Samson.

Oficialitatile au tinut un moment de reculegere, dupa care presedintele s-a indreptat spre rudele celor morti in atentate.

Inainte de a ajunge la Ground Zero, Obama s-a oprit la birourile politiei din New York, pentru a recunoaste contributia acestora la evenimentele din 11 septembrie.

De asemenea, a vizitat si o statie de pompieri din New York, care a pierdut 15 colegi la atentatele teroriste. "Acesta este un loc simbolic al extraordinarului sacrificiu facut in acea teribila zi din urma cu aproape 10 ani. Nu putem aduce inapoi prietenii pe care i-am pierdut. Dar ceea ce s-a intamplat duminica e un mesaj: cand spunem ca nu uitam niciodata, credem cu putere in ceea ce spunem", a declarat Obama, referindu-se la uciderea lui Osama bin Laden, invinuit pentru atentatele al Qaida din 11 septembrie.

In timp ce la New York se desfasurau aceste ceremonii, vicepresedintele Joseph Biden a depus o coroana pe piatra innegrita de la Pentagon ce marcheaza locul unde s-a prabusit unul din avioanele deturnate de teroristi la 11 septembrie 2001.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#obama ground zero, #obama osama ucis, #Osama bin Laden ucis , #ucis
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
"Administratia si-a tinut promisiunea de a-l judeca pe cel mai cautat terorist al lumii, Osama bin Laden"