Presa de la Islamabad deconspira numele sefului CIA din Pakistan

Autor: Ana Ilie
Luni, 09 Mai 2011, ora 23:02
1778 citiri
Presa de la Islamabad deconspira numele sefului CIA din Pakistan

SUA investigheaza circumstantele in care presa pakistaneza a publicat numele sefului CIA de la Islamabad si daca nu cumva aceasta este o incercare de a obtine plecarea din tara a agentului american, dupa operatiunea de ucidere a lui Osama ben Laden, petrecuta fara stirea si spre supararea autoritatilor pakistaneze.

Raidul ehipei compuse din militari de elita ai Navy SEAL, care a rezultat in moartea celui mai cautat terorist al planetei, a tensionat relatiile americano-pakistaneze, care nici pana acum nu evoluau pozitiv, scrie FOX News.

Autoritatile de la Islamabad au denuntat "violarea" suveranitatii tarii de catre americani si au promis ca "vor cadea capete". In plus, Pakistanul a negat in mod vehement ca ar fi stiut ca Osama bin Laden se ascundea de cinci ani intr-un oras impanzit de baze militare, insa intrebarile privind cat de mult stiau autoritatile de la Islamabad despre prezenta teroristului raman.

Acum, publicarea presupusului nume al sefului CIA din Pakistan, una din cele mai sensibile functii din Agentia americana, tensioneaza si mai mult realtiile. Numele acestuia a fost dat publicitatii vineri, de o televiziune pakistaneza, in cadrul unui material despre intalnirea dintre seful CIA local si directorul serviciului de informatii pakistanez.

Desi numele dat publicitatii este incorect, da nastere la intrebari cu privire la intentiile pakistanezilor. Deocamdata nu exista planuri de retragere a sefului CIA din Pakistan, a carui identitate este cunoscuta de foarte putine persoane in Pakistan. In plus, chiar daca se afla numele acestuia, sunt sanse mari sa fie un nume "de acoperire", deci doar publicarea unei fotografii a lui i-ar putea pune securitatea in pericol.

Daca guvernul pakistanez este in spatele incercarii de a face public numele sefului CIA, atunci ar fi a doua incercare in ultimele sase luni. In decembrie, CIA a fost nevoita sa-si retraga seful de atunci din Pakistan, dupa ce acesta a primit amenintari cu moartea, ca urmare a dezvaluirii numelui sau.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Osama bin Laden, #Osama bin Laden ucis, #cia pakistan, #operatiune americana pakistan , #ucis