Erorile din filmele nominalizate la Oscar 2013

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 15:21
4742 citiri
Erorile din filmele nominalizate la Oscar 2013

Multe dintre filmele nominalizate anul acesta la Oscar se bazeaza pe intamplari adevarate ("Lincoln", "Zero Dark Thirty", "Argo") sau pe romane cunoscute ("Les Miserables", "Life of Pi").

Cum nu este deloc simplu sa rezumi in doua ore cateva sute de pagini de carte sau cativa ani de fapte reale, au aparut si incoerente. Modificarile facute de realizatori in eforturile de adaptare sau in dorinta obtinerii unor efecte artistice, trec in general neobservate, insa iata cinci dintre cele mai evidente, potrivit 7sur7.be.

"Zero Dark Thirty": un atac prea zgomotos

Barbatul sub ale carui gloante a cazut Osama bin Laden a oferit, sub protectia anonimatului, impresii despre filmul "Zero Dark Thirty", al realizatoarei Kathryn Bigelow. Potrivit acestuia, pe ecran au parut cateva erori minore: cainele prezent la misiune a fost un ciobanesc belgian rasa Malinois, si nu un ciobanesc german, iar ochelarii nocturni purtati de puscasii marini nu existau la vremea respectiva.

Un alt aspect este legat de faptul ca atacul s-a facut in cea mai mare liniste. Pe ecran, membrii unitatii de elita Navy Seal fac mult zgomot atunci cand ajung la zidurile "cetatii" lui Osama bin Laden si ii striga numele cand intra in casa. In realitate insa, asaltul s-a petrecut in cea mai mare liniste, pentru a-l lua prin suprindere pe terorist.

Nimeni nu a urmarit aeronava in "Argo"

Unul dintre americanii salvati din conflictul din Iran, povestea reala pe care se bazeaza filmul "Argo", a explicat pentru Washington Post ca anumite parti din film sunt romantate. Astfel, in realitate, cei sase americani nu s-au gasit toti in Ambasada Canadei, ci au fost impartiti in doua locatii. Filmul minimizeaza contributia Canadei la eliberarea ostaticilor, punand accentul pe meritul CIA.

In plus, scena finala, care arata cum o masina urmareste avionul ce este pe punctul de a decola, nu a avut loc in realitate. Informatia a fost confirmata de Tony Mendez, adevaratul agent CIA, al carui rol este interpretat de Ben Affleck.

Connecticut nu s-a declarat in favoarea sclaviei, asa cum se doreste in "Lincoln"

Filmul "Lincoln" al lui Steven Spielberg face obiectul unei acuzatii jenante. Astfel, in film, patru deputati din statul Connecticut voteaza pentru mentinerea sclaviei in ianuarie 1865, pe cand, in realitate, acestia au votat pentru abolirea sclaviei. O eroare istorica considerata grava.

Un cantec inventat in musicalul "Mizerabilii"

Cantecul "Suddenly" pe care personajul Valjean il canta pentru fiica sa adoptiva Cosette a fost compus special pentru aceasta adaptare pentru marele ecran a comediei muzicale "Mizerabilii". Astfel, acesta a putut fi nominalizat la categoria "cel mai bun cantec original". Ramane de vazut daca va avea vreo sansa in fata lui Adele si al sau "Skyfall".

O injuratura neintalnita in epoca zugravita in "Django Unchained"

Nu este vorba de cuvantul "nigga" (cioara), din cauza caruia regizorul filmului, Quentin Tarantino, a fost acuzat de discriminare la adresa afro-americanilor, ci este vorba de "motherfucker". Acest vulgarism american stecurat de mai multe ori in replicile din film, nu se folosea in epoca respectiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#erori filme Oscar 2013, #Zero Dark Thirty atac zgomotos, #film Lincoln eroare istorica, #Mizerabilii cantec original, #Django Unchained termen vulgar , #filme