Oscar 2015: American Sniper merita premiul pentru cel mai bun film - sondaj

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 20:40
5259 citiri
Oscar 2015: American Sniper merita premiul pentru cel mai bun film - sondaj
Foto: warnerbros2014.com

Filmul "American Sniper" este favoritul la categoria "cel mai bun film" a premiilor Oscar, editia 2015, in viziunea celor care au raspuns unui sondaj online realizat de Ziare.com

Astfel, 35% dintre respondenti au indicat filmul despre povestea lunetistului american drept cel care merita sa ia premiul Oscar.

La mare distanta, cei care au raspuns sondajului au indicat filmul "The Grand Hotel Budapest" (14,62 la suta), iar "The Imitation Game" a fost indicat de 11,91 la suta dintre respondenti.

Oscar 2015: Voteaza cel mai bun film! - Sondaj Ziare.com

Marele favorit "Birdman" a obtinut doar 10,83 la suta din preferintele votantilor, urmat la mica distanta de "The Theory of Everything" (10,65 la suta) si "Boyhood" (9,03 la suta).

Filmele care merita cel mai putin premiul Oscar pentru marea categorie sunt "Whiplash" (4,33 la suta) si "Selma" (3,61 la suta).

Mai e putin pana aflam castigatorii Oscarurilor - care sunt marii favoriti

Sondajul a fost efectuat in perioada 19-22 februarie, iar la el au raspuns 554 de persoane.

Premiul Oscar pentru cel mai bun film va fi anuntat luni dimineata, de Academia Americana de Film.

Filmul "Birdman" este favoritul pariorilor pentru a castiga marele premiu al Oscarurilor din acest an, in timp ce Eddie Redmayne conduce cursa pentru premiul de cel mai bun actor intr-un rol principal, pentru filmul "The Theory of Everything".

Premiile Oscar 2015 Ce filme intra in cursa - lista completa a nominalizarilor

American Sniper - nota 7,5 pe IMDB

"American Sniper", film in regia lui Clint Eastwood, care il are in rol principal pe Bradley Cooper, cel care a primit acceptul sa-l intruchipeze pe Chris Kyle, "adevaratul lunetist", chiar de la acesta, inainte de a muri, e o pelicula care a starnit vii polemici. Totusi, succesul de box office nu poate fi pus la indoiala, acesta fiind filmul de razboi cu cele mai mari incasari din istorie.

Pelicula, in care joaca si Sienna Miller, are sase nominalizari la Oscar, inclusiv la categoriile Cel mai bun actor sau Cel mai bun scenariu adaptat.

Birdman

Pelicula, o impletire intre drama si comedie neagra, in care joaca Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone si Naomi Watts, printre altii, are pana acum incasari de 76 de milioane de dolari, la nivel mondial.

Pentru rolul facut, Keaton a castigat un Glob de Aur la categoria Cel mai bun actor. Filmul se bucura de noua nominalizari la Oscar, inclusiv la categorii precum Cel mai bun regizor sau Cel mai bun scenariu original.

Boyhood

Drama regizata de Richard Linklater, cu Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Lorelei Linklater si Ethan Hawke, a castigat deja trei Globuri de Aur. Pelicula este nominalizata de sase ori la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun regizor.

The Grand Budapest Hotel

Comedia "The Grand Budapest Hotel", regizata de Wes Anderson, este o coproductie britanico-germana in care joaca Ralph Fiennes.

Deja cu doua premii Bafta si un Glob de Aur in palmares, filmul are noua nominalizari la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun regizor.

The Imitation Game

Thrillerul istoric "The Imitation Game" este regizat de Morten Tyldum, scenariul fiind semnat de Graham Moore.

Pelicula, unde in rol principal este Benedict Cumberbatch, are opt nominalizari la Oscar, inclusiv la categoriile Cel mai bun actor in rol principal sau Cea mai buna actrita in rol secundar (Keira Knightley).

Cu un buget de numai 14 milioane de dolari, pelicula a reusit sa aduca pana acum incasari de 161 de milioane de dolari, fiind cel mai "banos" film independent din 2014.

Selma

Drama istorica "Selma", in regia lui Ava DuVernay, are deja un Glob de Aur si este nominalizata la Oscar la doua categorii.

The Theory of Everything

Drama romantica britanica, film autobiografic in regia lui James Marsh, care il are in centru pe fizicianul Stephen Hawking, ii are in distributie pe Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Emily Watson, Simon McBurney, Christian McKay si David Thewlis.

Pelicula a fost distinsa cu un Glob de Aur, trei premii Bafta si are cinci nominalizari la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun actor.

Whiplash

Drama "Whiplash", regizata de Damien Chazelle, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance, in ianuarie 2015, este de cinci ori nominalizata la Oscar, inclusiv la categorii precum Cel mai bun actor in rol secundar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#filme Oscar 2015, #cel mai bun film Oscar, #filme nominalizate Oscar 2015, #nominalizari oscar 2015, #sondaj filme Oscar , #premii