Se fac pariuri pentru Oscarurile de duminica seara, desi castigatorii nu par usor de ghicit

Duminica, 04 Martie 2018, ora 08:16
4031 citiri
Se fac pariuri pentru Oscarurile de duminica seara, desi castigatorii nu par usor de ghicit
Foto: Hepta.ro

Covorul rosul de la Hollywood este pregatit sa isi intampine, duminica seara, vedetele, intr-o gala a Oscarurilor in care castigatorii se lasa greu intuiti.

Desi lungmetrajele "The Shape of Water" si "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" sunt favorite la marile premii, pariurile nu sunt atat de ferme.

"Nu imi amintesc de un alt an plin de atatea incertitudini: exista cel putin patru posibili mari castigatori" ai premiului pentru cel mai bun film, a declarat pentru AFP jurnalistul Tim Gray, de la publicatia Variety.

Citeste ce e mai interesant la Oscarurile din acest an

Filmele momentului

Filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", al regizorului britanic Martin McDonagh, este unul dintre favoriti, potrivit site-ului specializat Goldderby.com.

Cu sapte nominalizari, printre care doua pentru cel mai bun rol secundar masculin (Sam Rockwell, favorit, si Woody Harrelson) si una pentru cel mai bun rol principal feminin (Frances McDormand), filmul prezinta, cu umor negru, furia unei femei in doliu, care se foloseste de trei panouri publicitare pentru a relansa ancheta asupra mortii fiicei sale.

Filmul concureaza cu pelicula fantasy regizata de Guillermo del Toro "The Shape of Water", lider in topul nominalizarilor, cu 13. Del Toro este favorit la premiul Oscar pentru cea mai buna regie, a acestui basm straniu despre o femeie muta indragostita de o creatura acvatica ce este tinuta captiva intr-un laborator american.

Christopher Nolan este si el favorit, pentru regia filmului "Dunkirk", care a obtinut opt nominalizari. Filmul prezinta operatiunea Dynamo, evacuarea disperata a armatei aliatilor de pe plaja din Dunkirk, in 1940.

"Darkest Hour", nominalizat si el la premiul Oscar pentru cel mai bun film, prezinta acelasi episod din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, insa vazut din Anglia: batalia politica dusa de Winston Churchill.

In rolul lui Churchill, Gary Oldman, magnetic - si de nerecunoscut sub machiajul complex -, este considerat favorit la premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal.

Concureaza cu mari sanse pentru acelasi premiu franco-britanicul Timothee Chalamet, in varsta de 22 de ani, care a sedus Hollywood-ul cu rolul unui adolescent indragostit de profesorul lui in "Call me by your name".

Pentru acest film delicat, regizat de Luca Guadagnino, scenaristul James Ivory ar putea primi, la 89 de ani, primul sau Oscar din legendara sa cariera ("The Remains of the Day", "Howards End").

Pioniera a noului val, Agnes Varda, in varsta tot de 89 de ani, ar putea primi un Oscar pentru documentarul sau "Visages, Villages", coregizat cu artistul JR.

Este prima gala a Oscarurilor dupa scandalul Weinstein, care a zguduit lumea cinematografiei.

Peste o suta de femei, printre care actrite precum Rose McGowan si Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hartuire sexuala, viol sau agresiune, in urma aparitiei, la inceputul lunii octombrie 2017, a unui articol in The New York Times in care erau oferite detalii cu privire la mai multe plangeri pe numele producatorului de film. Weinstein a negat acuzatiile, dar este subiectul mai multor anchete ale politiei americane si britanice. Producatorul, care face tratament pentru dependenta de sex, nu a fost inca pus sub acuzare.

Scandalul a afectat si carierele altor barbati puternici de la Hollywood, printre care actorul Kevin Spacey si producatorul Brett Ratner.

Academia de film l-a exclus din randul membrilor sai pe Harvey Weinstein.

Cea de-a 90-a editie a galei premiilor Oscar va avea loc duminica seara, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles, si va fi difuzata live de postul de televiziune ABC. Umoristul Jimmy Kimmel va fi gazda ceremoniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Oscar cinematografie Hollywood , #stiri Oscar