Otelul, in pragul dezastrului. Banii din Liga Campionilor sunt de negasit!

Joi, 21 Februarie 2013, ora 08:45
3411 citiri
Otelul, in pragul dezastrului. Banii din Liga Campionilor sunt de negasit!

Marius Stan, fostul presedinte al clubului Otelul si actual primar al orasului Galati, trage un semnal de alarma prin intermediul unei scrisori deschise.

Gruparea de la malul Dunarii se confrunta cu probleme financiare delicate dupa ce echipa a fost cedata de combinat catre omul de afaceri Dan Adamescu.

Jucatorii sunt neplatiti din luna decembrie, Petre Grigoras nu este inca oficial antrenorul echipei, iar Narcis Raducan nu are drept de semnatura.

In momentul in care a venit la Galati, Dan Adamescu a platit 1 euro pentru a primi un club cu 7 milioane de euro in conturi, un lot de jucatori si o baza sportiva. Singura sa obligatie? Sa investeasca 10 milioane de euro in urmatorii cinci ani.

Acest lucru nu s-a intamplat, iar Marius Stan sustine, intr-o scrisoare deschisa, ca la Galati se incearca o schema financiara pentru devalizarea clubului.

Iata scrisoarea lui Marius Stan:

Dragi iubitori de fotbal din Galati,

Am ales aceasta cale de a comunica, direct cu voi, pentru ca sunt deopotriva preocupat si dezamagit de ceea ce se intampla la FC Otelul Galati.

Sunt primarul galatenilor, dar nu uit de unde am plecat si de unde ma stiu oamenii. De aceea, nu imi este indiferenta situatia de la Club. Ca Primar si fost manager de organizatie sportiva, sunt uimit de lipsa vreunui plan coerent de dezvoltare a acestui brand de prima mana al municipiului, un simbol inegalabil. De aceea, am ales sa nu mai tac.

Stim cu totii ca am facut eforturi mari pentru a aduce un investitor serios la Club. Ne-am orientat, anul trecut, asupra Domnului Adamescu, despre care stiam ca este la carma unor afaceri serioase, o garantie de continuitate pentru fotbalul galatean.

Odata cu acest transfer de proprietate, am parasit Clubul. Am plecat cu mari impliniri pe plan sportiv, un Titlu de Campioana, o Supercupa, o participare in UEFA Champions League si zeci, poate sute de mii de galateni fericiti. Am lasat visteria Clubului cu mai bine de 7 milioane de Euro si zero datorii, situatie rara, daca nu cumva unica in Liga I.

Intre timp au aparut probleme serioase la FC Otelul. Jucatorii echipei, cei de la care orice suporter galatean asteapta un nou trofeu, Cupa Romaniei, sunt neplatiti din luna decembrie a anului trecut si, la fel de grav, antrenorul Petre Grigoras, poate cel mai apreciat tehnician din istoria Clubului, n-a semnat inca un contract cu FC Otelul Galati. De ce?

Ma intreb daca nu cumva achizitia acestui Club a fost vazuta ca o cale de a detine controlul asupra unor resurse financiare castigate acolo jos, pe terenul de joc. Ma intreb daca nu cumva se doreste sacrificarea unor rezultate sportive doar pentru realizarea unor scheme financiare care nu au nicio legatura cu sportul ori cu sufletul suporterilor.

Doresc sa anunt, in final, ca sunt mahnit sa constat inrautatirea situatiei de la FC Otelul, sa-i propun orasului o analiza serioasa privind continuarea sprijinului catre Club si sa ma delimitez categoric de ceea ce cred ca poate fi o subjugare a intereselor sportive celor financiare. As fi fericit sa ma insel.

Otelul are un patron care trebuie sa le explice galatenilor urmatoarele: care ii sunt intentiile, ce a facut cu resursele preluate de la fostul actionar si cum asigura derularea activitatii si finantarea pe mai departe.

Pana la lamurirea acestor chestiuni, voi fi alaturi de echipa si de suporteri doar cu sufletul meu de "otelar".

C.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Adamescu Otelul, #bani LIga Campionilor Otelul, #Marius Stan Otelul , #Liga Campionilor