Campioana Romaniei din urma cu trei ani, in pragul desfiintarii

Vineri, 21 Martie 2014, ora 10:45
2420 citiri
Campioana Romaniei din urma cu trei ani, in pragul desfiintarii
Foto: Gazeta Sporturilor

Campioana Romaniei din 2011 se afla in pragul desfiintarii.

Primarul din Galati, Marius Stan, deplange situatia in care a ajuns Otelul, echipa pe care a consus-o ani la rand, dupa ce a fost preluata de miliardarul Dan Adamescu.

Stan sustine, intr-o scrisoare deschisa, ca Otelul este foarte aproape de intrarea in faliment.

Iata mesajul primarului din Galati:

"Sunt ingrijorat de situatia critica in care a ajuns clubul de fotbal Otelul, avand in vedere ca gruparea fanion a orasului nostru, fosta campioana a Romaniei si castigatoare a Supercupei Romaniei, este in pragul falimentului si, implicit, al desfiintarii.

Asa cum decurg lucrurile in prezent, clubul galatean este sortit pieirii si acest lucru ma mahneste profund, pentru ca Otelul a insemnat totul pentru mine, dupa copii si familie. Pot spune ca Otelul a fost copilul meu de suflet, a doua mea casa, locul in care mi-am petrecut jumatate din viata, in care am investit sentimente puternice, alaturi de care am trecut de la agonie la extaz in multe momente si cu care am obtinut cele mai importante performante din cariera mea de pana acum. Nu pot sa uit ca la Otelul mi-am facut prieteni pe viata, am crescut fotbalisti de performanta, am cunoscut si esecul, dar si succesul la cel mai inalt nivel. Tocmai de aceea, sunt atat de mahnit ca Otelul pare sa isi traiasca ultimele clipe si este pacat de toata istoria de 50 de ani, de blazonul si palmaresul acestui club, care a demonstrat ca inalta performanta se face cu mult suflet, cu daruire, cu atitudine si solidaritate, nu cu bani multi.

S-a speculat in ultimele zile faptul ca as fi interesat sa cumpar Otelul sau ca as prelua un pachet important de actiuni la club. Daca ar fi sa judec cu sufletul, as face acest lucru si maine. Cred ca as putea gasi cativa oameni de afaceri cu potential, interesati sa investeasca la Otelul, pentru a duce mai departe traditia si palmaresul acestui club. Judecand insa rational, ma intreb cine ar investi bani si nu putini intr-o afacere falimentara? In momentul de fata, sunt datorii mari fata de jucatori si la bugetul de stat, fapt care pune in pericol chiar obtinerea licentei de joc pentru sezonul 2014/2015. In plus, cu actualul finantator de la Otelul nu se poate discuta in termeni rezonabili. Nu pare a fi interesat sa salveze clubul de faliment, iar desfiintarea clubului va fi o adevarata drama pentru Galati.

Stiu ca suporterii Otelului si alti oamenii din Galati care iubesc fotbalul se uita la mine ca la un potential salvator al clubului. Dumnezeu mi-e martor ca mi-as dori sa pot face ceva ca Otelul sa mearga mai departe. De aceea, fac apel la actualii investitori si conducatori ai clubului sa dea dovada de responsabilitate in gestionarea situatiei extrem de delicate in care se afla Otelul si le atrag atentia ca desfiintarea clubului va fi un fenomen social serios de care sunt direct raspunzatori.

Eu le-am predat Otelul la cheie, cu multi bani in cont si cu o carte de vizita frumoasa, si le cer sa fie responsabili macar in al 12-lea ceas si sa duca traditia si performanta mai departe. Otelul nu poate disparea pur si simplu! OTELUL TREBUIE SA MEARGA MAI DEPARTE!"

Otelul a castigat titlul in sezonul 2010/2011 iar dupa cateva luni si-a adjudecat si Supercupa Romaniei.

Galatenii au evoluat apoi in Champions League iar in 2012 au fost preluati de Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania.

Sub conducerea acestuia, Otelul a intrat in insolventa si risca acum falimentul.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Otelul Galati faliment, #Otelul Galati desfiintare, #Otelul Galati insolventa , #stiri Otelul