Presa din Elvetia, despre meciul Otelul - Basel

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 09:51
2646 citiri
Presa din Elvetia, despre meciul Otelul - Basel

Cotidianul elvetian Blick a scris dupa meciul Otelul Galati - FC Basel, scor 2-3, din etapa a V-a a grupei C a Ligii Campionilor, ca echipa oaspete s-a impus la Bucuresti cu noroc si inteligenta.

"Visul continua! Basel a castigat la Bucuresti cu noroc, inteligenta si eficienta si acum o asteapta un duel de foc cu Manchester. Exceptand magnifica Arena Nationala, atmosfera nu prea a fost una de Liga Campionilor, pentru ca putini spectatori au venit la meci. Oricum, lui Basel nu i-a pasat. A fost nebunie totala, absolut incredibil, 3-0 la pauza. Otelul a lovit de doua ori apoi, a adus din nou emotiile in joc, iar victoria lui Basel este cu atat mai frumoasa. Jos palaria, FC Basel", a scris Blick.

"Goluri rapide si emotii tarzii pentru Basel", a titrat cotidianul Neue Zurcher Zeitung.

"Basel se pregateste de finala grupei cu Manchester United. A invins la Bucuresti dupa ce a marcat de trei ori in prima repriza", a scris publicatia 20 Minuten.

Basler Zeitung a comentat: "Basel a avut un start de vis, cand celor cateva mii de fani nu le venea sa-si creada ochilor. Culmea, cea mai grea parte pentru oaspeti a venit la 3-0. Situatia a devenit abrupta si s-a facut 3-2. Dupa un inceput stralucitor, nimeni nu credea posibil un asemenea scenariu. Romanii au dezamagit, pana spre final, cand Basel a facut concesii nedorite".

Ziarul Bieler Tagblatt a precizat ca Otelul a dat mari emotii echipei elvetiene in finalul intalnirii. "FC Basel a fost extrem de productiva cu Otelul si pastreaza sanse de calificare in primavara Ligii Campionilor. Totul se decide in 7 decembrie, la finala cu Manchester United. Pana la pauza, Basel a profitat de cateva erori ale gazdelor, Grahovac la primul gol, Perendija la golul trei. Echipa lui Vogel nu a aratat o superioritate evidenta fata de Otelul, dar a fost foarte eficienta. In final s-a facut 3-2, Basel a fost intr-o situatie delicata si putea pierde printre degete victoria", a comentat Bieler Tagblatt.

"Basel a avut o prima repriza de vis, apoi a avut noroc si a castigat la limita", a notat Tages Anzeiger.

SF Sport a subliniat ca "Basel a tremurat in final pentru cele trei puncte".

Site-ul oficial al FC Basel a notat ca primul gol a venit din nimic, al doilea a fost un exemplu de eficienta pura, iar al treilea a marcat prima reusita in Liga Campionilor a lui Streller. "Meciul a devenit palpitant dupa ce Giurgiu si apoi Antal, la o eroare incredibila a lui Park, au dus scorul la 3-2".

Campioana Romaniei, Otelul Galati, a inregistrat a cincea infrangere consecutiva in grupa C a Ligii Campionilor, dupa ce a pierdut, marti, pe Arena Nationala, cu scorul de 2-3 (0-3), meciul cu formatia elvetiana FC Basel, in etapa a V-a, fiind astfel eliminata din cupele europene.

Pentru Otelul au inscris Giurgiu '75 si Antal '81, in timp ce golurile elvetienilor au fost marcate de Fabian Frei '10, Alexander Frei '14 si Streller '37.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#presa Elvetia Otelul Basel, #Otelul Basel Liga Campionilor , #stiri Otelul