Se scumpesc masinile

Marti, 08 Iulie 2008, ora 07:31
3174 citiri
Se scumpesc masinile

Masinile romanesti si nu numai vor fi mai scumpe, din cauza cresterii pretului la materii prime.

Peste tot in lume, producatorii de automobile renegociaza contractele cu siderurgistii, dupa ce acestia din urma au anuntat ca vor creste cu 60% tarifele la otel, anunta "Gardianul" de marti.

Alianta Renault Nissan a vehiculat costuri de comercializare ale automobilelor mai mari cu 1,5%, iar cel mai mare constructor auto din India, Tata Motors, a comunicat majorari medii de 3%.

In Romania, scumpirile se vor simti de anul viitor si nu vor depasi 5-7%, estimeaza vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

"Aceasta spirala a cresterii preturilor pentru otel nu are cum sa nu lase consecinte in aval. Insa la nivelul companiilor mari cum sunt si Automobile Dacia sau Ford Craiova sunt contracte solide care nu se pot modifica de pe o zi pe alta. Totusi, dupa o perioada de gratie, vor fi cresteri de costuri de productie pentru noi, care se vor reflecta in pretul autoturismelor scoase la vanzare", adauga Stroe.

In prezent, multi producatori de masini, printre care Ford, General Motors si Toyota, se afla in discutii pentru renegocierea clauzelor financiare din contractele de cumparare incheiate cu grupuri din industria otelului, precum ArcelorMittal, United States Steel sau AK Steel Holding, a informat Reuters.

Grupul ArcelorMittal (care detine si combinatele siderurgice din Galati, Hunedoara si Roman) a anuntat ca va creste preturile la otelul destinat auto cu circa 60%, in mai multe etape.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#masini, #scumpire, #otel, #pret, #majorat , #stiri Otelul