Tinerii batrani ai Otelului

Luni, 16 Mai 2011, ora 12:12
7145 citiri
Tinerii batrani ai Otelului
foto: daylife.com

Otelul Galati a infirmat prin evolutia sa acel vechi joc de cuvinte german, care spune despre omul prea sarac nevoit a-si cumpara lucruri ieftine. Tocmai "neamtul" Dorinel Munteanu, impreuna cu Marius Stan, au dovedit, intr-o prezenta lume a fotbalului, ca sumele ametitoare sunt o conditie necesara, dar nu si suficienta.

Trupa de pe malul stang al Dunarii ne-a mai indicat cat de relativa este uneori legatura dintre pret si calitate. Jucatorii cu tarif redus, prevazuti intr-un mercurial anapoda, isi pot demonstra valoarea eronat estimata, atunci cand sunt pusi in opera de un connaisseur veritabil.

S-au emis vorbit si s-au asternut pe hartie suficiente ipoteze despre reteta succesului echipei galatene. Cuvintele cel mai des cernute de catre analistii fotbalului romanesc au fost repetate intr-o ordine diferita, insa cu acelasi mesaj: modestie, munca de robi cu crampoane, disciplina de cazarma etc.

De acord. Fara aceste rotite, "Mannschaftul" lui Dorinel s-ar fi defectat undeva pe la mijllocul competitiei ,cat si al clasamentului. Indraznesc sa afirm ca altul a fost punctul in care profesorul si-a acordat fin masinaria. I-a imbatranit la timp in lotul lui pe multi dintre cei vecini cu adolescenta. In aceeasi vreme, le-a dat ceasurile inapoi celor aflati la maturitatea din preajma blazarii.

Stafful Otelului si-a nivelat pozitiv valorile din distributie la capitolul psihologic. Astfel se explica echilibrul emotional propriu doar marilor sportivi. Au existat sicane din intregul spectru fotbalistic si nu numai. Insinuari, aluzii josnice, acuzatii lipsite de sens, mai nimic n-a fost uitat in depozitul recuzitar al filmului primei divizii nominalizat la Oscarul Ligii Campionilor-2011.

Tinerii carunti in intelepciune ai Otelului au absolvit admirabil testul de anduranta pe care-l reclama o competitie atat de dura. Asadar, iata, Dorinel Munteanu a mai demontat un aforism: "daca tanarul ar sti, daca batranul ar putea". Ar mai fi ceva. La Galati s-a facut performanta in soapta si cu maniera. Acest mod de abordare a despovarat gruparea sportiva de orice tendinta, omeneasca pana la urma, purtatoare de emfaza ori suficienta.

Indiferent daca vreo cancelarie decizionala fotbalistic va decide ca intalnirea cu Pandurii Targu Jiu sa se dispute, cred ca nimeni si nimic nu-i mai poate rapi Otelului titlul de campioana. Carul de lupta al wunderteam-ului de la Dunarea de Jos, condus de Stan si Munteanu, a trecut peste ultimul transeu numit Timisoara. Cu senilele intacte.

Inversunarea, ura pozitiva acumulata in vanarea trofeului au transformat Otelul intr-o grupare cainoasa, care a pus coltii pe prada. Este foarte greu, daca nu imposibil, sa i-o mai smulga cineva.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Otelul Galati campioana, #Otelul castigat titlul, #Otelul campioana Liga 1 , #stiri Otelul