Cererea DNA in cazul Silaghi a ajuns la Parlament - maine e asteptat la audieri

Marti, 20 August 2013, ora 10:18
2844 citiri
Cererea DNA in cazul Silaghi a ajuns la Parlament - maine e asteptat la audieri
Foto: Digi24

Solicitarea DNA, adresata Camerei Deputatilor prin intermediul procurorului general, de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul deputatului Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a fost inregistrata marti dimineata la secretariatul Camerei Deputatilor.

Urmeaza ca aceasta sa fie discutata in Biroul Permanent si apoi sa fie trimisa la comisia juridica pentru un raport care va fi supus la vot in Camera Deputatilor.

In prezent parlamentarii sunt in vacanta, ei revenind la lucru din 1 septembrie. Este insa posibil ca Biroul Permanent sa se reuneasca si sa urgenteze procedurile in dosarul Silaghi, pentru a le permite procurorilor DNA sa continue ancheta. Pentru acest lucru, ar fi necesar ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sa solicite convocarea unei sesiuni extraordinare. In caz contrar, cazul Silaghi va fi discutat peste 2 saptamani.

Ovidiu Silaghi este asteptat miercuri, la DNA, pentru audieri in calitate de faptuitor. Conform legii raspunderii ministeriale, nu se poate incepe urmarirea penala pe numele unui membru al Guvernului care este si parlamentar fara avizul camerei din care face parte.

"Cred ca acest aviz este mai mult, din punctul meu, o simpla formalitate pentru ca de fapt vine in beneficiul persoanei care este suspecta de savarsirea unei infractiunea pentru ca in cazul in care ai spune ca nu dai acest aviz asupra acelei persoane ar putea plana anumite suspiciuni si nu s-ar putea face apararile necesare", a comentat procurorul general Tiberiu Nitu, citat de Agerpres.

Procurorii DNA il acuza pe Ovidiu Silaghi ca ar fi luat mita, in vara anului 2012, 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache pentru a opri rezilierea contractului cu Romstrade, in calitatea sa de ministru al Transporturilor.

Silaghi a fost denuntat de Nelu Iordache, iar la dosar exista interceptari care arata cand si cum s-au dat banii.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Iordache le-a spus procurorilor ca Silaghi folosea un aparat de bruiaj

Ovidiu Silaghi este acuzat de trafic de influenta. Imediat dupa ce procurorii au cerut marti avizul Camerei Deputatilor, premierul Ponta a anuntat ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru un nou mandat de ministru al Transporturilor.

Silaghi nu mai vrea la Transporturi, PNL va face o noua propunere

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#cerere DNA parlament Silaghi, #aviz Camera Deputatilor Silaghi , #DNA