Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Diaconu (PNL): Urmarirea lui Silaghi, o farsa, dar nu ne opunem. Deranjant!

Miercuri, 21 August 2013, ora 19:19
3091 citiri
Diaconu (PNL): Urmarirea lui Silaghi, o farsa, dar nu ne opunem. Deranjant!

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu crede ca cererea de urmarire penala a colegului sau Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, e o farsa si spune ca se simte deranjat de faptul ca rezultatul coabitarii dintre presedintele Basescu si premierul Ponta a insemnat numirea procurorilor fideli sefului statului, care hartuiesc in principal ministri liberali.

"E o prostie, o farsa, domnule, poate fi urmarit penal fara probleme! El e deputat, iar un deputat are imunitate doar pentru arestare si perchezitie. Nu s-a cerut arestarea lui, ci doar cercetarea, urmarirea. Nu-i trebuie aprobarea nimanui! Ideea e: fa zgomot cat poti de tare!

Imunitatea se refera la arestare sau perchezitie. Pentru cercetare-urmarire nu trebuie acordul nimanui", a spus Diaconu pentru Ziare.com.

Fostul ministru al Culturii face insa o confuzie, intrucat cererea de urmarire penala a lui Silaghi se refera la fapte petrecute pe cand era ministru, asa ca trebuie avizata de Camera Deputatilor.

Legea 115/1999: Procedura de urmarire penala si de judecare

Art. 12.

Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor.

El spune ca, daca se ajunge la vot, PNL nu se va opune, totusi.

"Daca se pune problema, sigur ca da - cercetati-l, urmariti-l, faceti tot ce vreti.

PNL si nici nimeni nu se va opune la asa ceva. Cercetati-l, fara discutie!", a mai comentat Diaconu, care a parasit Parlamentul dupa ce ANI l-a declarat incompatibil.

Cum sunt indepartati ministri PNL

Mircea Diaconu considera ca ministri PNL, inca din timpul lui Tariceanu, au fost eliminati din jocul politic cu ajutorul acestor mecanisme penale.

"Ar trebui sa socotim cati dintre ministri PNL, cu guvernul Tariceanu cu tot, li s-a aplicat aceasta mecanica. Jumatate din ministrii guvernului Tariceanu au fost indepartati cu mecanica asta. Li s-a facut o plangere, o cercetare...Cati au fost condamnati real, final? Niciunul!

Pe tehnici de tipul asta, Basescu cu grupa lui, ceata lui Pitigoi, aplica mecanica asta, in principal ministrilor PNL", a acuzat Diaconu.

Profund deranjati de coabitare si numirea procurorilor

Intrebat daca, in cazul in care lucrurile stau cum spune, situatia de acum nu e rezultatul coabitarii Basescu-Ponta, care a permis numirea unor procurori pe care PNL ii considera adversari, Diaconu a replicat: "Noi de ce suntem profund deranjati? Nu-i nimic, continuam!

Fiecare dintre noi e pregatit psihic, intrand in hora asta, sa pateasca ce au patit toti acesti ministri liberali, ce pateste azi si Silaghi."

Lui Basescu nu-i convine ca se construieste autostrada!

Mircea Diaconu crede ca Basescu si-a ales ca tinta domeniul Transporturilor intrucat nu doreste ca guvernul USL sa realizeze progrese vizibile acolo.

"Basescu vrea sa opreasca, mai ales la Transporturi, care e un minister-cheie, dar si la celalalt minister al Transporturilor, ca avem doua (al Marilor Proiecte, care are drumurile si autostrazile - n.red).

Iesirea lui pe autostrada sa faca autostopul pe autostrada Arad-Nadlac, care ii apartine prin ministrul sau si omul lor de casa, Nelu Iordache (denuntatorul lui Silaghi -n.red), inseamna ca exact subiectul asta il intereseaza - sa nu fie ministru, sa nu mearga treaba, sa nu puna astia pe masa kilometri de autostrazi.

Cine merge de la Sibiu in colo vede zi de zi cum se naste autostrada spre Deva. Cand or sa puna astia kilometri de autostrada terminati, nu da bine. Va ataca pe zona asta, a Transporturilor. Numai bete in roate va pune acest personaj, nu guvernului Ponta, ci natiunii!", crede Diaconu.

In final, el l-a aparat pe liderul sau de partid, Crin Antonescu, care n-a aparut deloc pe perioada scandalului.

"Toata lumea a fost in vacanta, nu-i tin socoteala unde se duce. Uluitor, si eu sunt la mare acum!", a mai spus Diaconu.

La DNA pentru mita

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, luni, urmarirea penala pentru Ovidiu Silaghi.

Potrivit unui comunicat, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi, actual deputat PNL si fost ministru al Transporturilor.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi este cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, se arata in comunicat.

"Din referatul intocmit de procurori a rezultat ca exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, in schimbul asigurarii derularii contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor) si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil", precizeaza documentul citat.

Totodata, Silaghi a primit de la aceeasi persoana suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mircea Diaconu urmarire Silaghi, #PNL urmarire Silaghi , #DNA