Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, la DNA

Miercuri, 21 August 2013, ora 10:35
1110 citiri
Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, la DNA

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, deputatul PNL fiind citat de procurori.

Ovidiu Silaghi a fost citat, potrivit unor surse judiciare, pentru a fi audiat in dosarul privind denuntul formulat de senatorul Valer Marian privind referendumul de anul trecut privind demiterea presedintelui.

In acest dosar, a fost audiat marti si presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef. El a confirmat la iesirea din sediul DNA ca a fost chemat sa dea declaratii in cazul denuntului formulat de Valer Marian.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta in forma continuata.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Din referatul intocmit de procurori a rezultat ca exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Procurorii DNA sustin ca, in schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, si ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil.

Cum va vota USL urmarirea lui Silaghi

Totodata, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeasi persoana suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Ulterior, liberalul Ovidiu Silaghi a afirmat ca nu a influentat si nu a intervenit in niciun fel in impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nadlac detinut de firmele lui Nelu Iordache, punctand ca este nevinovat si ca este vorba de "o manevra politica" a presedintelui Traian Basescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Silaghi DNA mita, #deputat PNL Silaghi DNA, #fost ministru Transporturi DNA , #DNA