Silaghi: M-am intalnit cu Nelu Iordache in biroul meu

Joi, 22 August 2013, ora 00:13
4412 citiri
Silaghi: M-am intalnit cu Nelu Iordache in biroul meu
Foto: Realitatea Tv

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi a vorbit, miercuri seara, despre audierea la sediul Directiei Nationale Anticoruptie si despre omul de afaceri Nelu Iordache, afirmand ca s-a intalnit cu acesta in biroul liberalului.

"M-am intalnit cu Nelu Iordache in biroul meu. Toate intalnirile mele cu domnul Iordache si cu toate companiile din Romania au avut cel putin doi martori", a spus Silaghi, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Acesta a dezvaluit ca intalnirea a avut loc in luna mai 2012, in campania pentru alegerile locale: "Nu-l cunosteam, il vedeam pentru prima data si a zis ca vrea sa ne cunoastem".

Silaghi, audiat la DNA: Am sa ma cert cu Span. A facut un gest urat

Fostul ministru al Transporturilor a povestit si despre audierea de la DNA, in dosarul fraudarii referendumului, precizand ca subiectul era legat de autodenuntul facut de senatorul Valer Marian.

"Dupa parerea domnului senator Valer Marian, da, am frudat. Spunea niste aberatii de zambea si domnul procuror. (...) Am vorbit doar despre referendum si procurorul era usor amuzat de intrebarile pe care mi le punea. Era clar ca vorbea numai niste tampenii senatorul Valer Marian", a sustinut liberalul.

Acesta a remarcat, in ultimul an, "un lung sir de coincidente", care a inceput cu declansarea anchetei ANI impotriva sa si care "s-a incheiat brusc in ziua in care incepe campania electorala".

"Cand castig acest proces cu ANI, in aceeasi zi primesc o citatie la DNA in alt dosar. In momentul in care sunt nominalizat de catre PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, DNA depune o plangere la Curtea de Apel Oradea impotriva casarii deciziei de incompatibilitate care era si tardiva si ilegala", a continuat Silaghi.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Fostul ministru al Transporturilor a mai afirmat ca s-au presuspendat fondurile europene din cauza tronsonului de autostrada Nadlac-Arad si ca firma lui Nelu Iordache, Romstrade, a semnat patru contracte cu CNADNR in anul 2011.

Nu in ultimul rand, deputatul PNL a spus ca nu are sistem de bruiaj acasa, dar si ca nu ii este teama de interceptari sau inregistrari: "Este o razbunare politica". Omul de afaceri Nelu Iordache le-a declarat procurorilor DNA ca Ovidiu Silaghi folosea un aparat de bruiaj atunci cand s-au intalnit la Satu Mare pentru a-i inmana suma de 200.000 de euro, potrivit referatului DNA in cazul deputatului liberal acuzat de trafic de influenta in forma continuata.

Silaghi a fost audiat miercuri dimineata la DNA intr-un alt dosar, deschis ca urmare a denuntului facut de senatorul Valer Marian cu privire la fraudarea referendumului. In acelasi dosar au mai fost audiati marti presedintele CJ Satu Mare, Andrei Stef (finul lui Silaghi) si presedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Deputatul liberal a declarat la iesirea de la audieri ca a avut datoria sa se prezinte si sa clarifice cateva lucruri si a respins acuzatiile conform carora ar fi contribuit impreuna cu altii la influentarea presedintilor sectiilor de votare de la referendum pentru ca acestia sa raporteze la fiecare ora mai multi participanti la vot.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, luni, urmarirea penala pentru Ovidiu Silaghi. Acesta este cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Ovidiu Silaghi intalnire Nelu Iordache, #Silaghi audiat DNA, #Silaghi trafic influenta, #Silaghi fraudare referendum , #DNA