PNL: Ovidiu Silaghi poate fi ministru, subiectul ANI e "inchis"

Marti, 16 Iulie 2013, ora 13:00
2391 citiri
PNL: Ovidiu Silaghi poate fi ministru, subiectul ANI e "inchis"
Foto: radiomures.ro

Conducerea PNL vine cu precizari referitoare la situatia procesului pe care Ovidiu Silaghi il are cu ANI, cu doar o jumatate de ora inainte ca Biroul Permanent National al Partidului sa ia in discutie nominalizarea sa ca ministru al Transporturilor.

"Hotararea de clasare a fost emisa de catre Curtea de Apel Oradea in data de 12 aprilie 2013. Hotararea acestei instante este definitiva si irevocabila si nu poate fi atacata cu recurs in nicio instanta.

Prin aceasta clasare subiectul este inchis si nicio instanta sau institutie a statului nu mai cerceteaza in vreun fel acest dosar. Informatiile vehiculate in presa cum ca ANI ar fi facut recurs sunt gresite si fara fundament", se arata intr-un comunicat remis presei.

Liberalii reamintesc in context ca Silaghi a fost ministru al Transporturilor in perioada mai - decembrie 2012, "timp in care a demarat introducerea managementului privat in companiile subordonate ministerului si a initiat modificarile cerute de Comisia Europeana pentru ridicarea pre-suspendarii finantarilor pe POS Transporturi".

Ce proces are termen in aprilie 2014

Casa de avocatura Bostina si Asociatii SPRL precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com ca "acorda in prezent asistenta juridica si reprezentare domnului Silaghi intr-un singur litigiu reprezentand recursul formulat de acesta fata de Sentinta nr. 1031/18.03.2013, pronuntata de catre Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr. 8831/2/2012".

"Dosarul se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si va avea primul termen de judecata in data de 11 aprilie 2014", se arata in comunicatul citat.

"Astfel, fata de solutia deja pronuntata de catre Curtea de Apel Oradea - Comisia de Cercetare a Averilor, care nu mai poate fi atacata de catre Agentia Nationala de Integritate", se mai arata in comunicat.

Cele doua solicitari din dosarul de pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt obligarea Agentiei Nationale de Integritate la plata unor despagubiri in cuantum de 1 leu pentru prejudiciul cauzat persoanei evaluate precum si "obligarea Agentiei Nationale de Integritate sa publice si sa mentina pe pagina principala a site-ului internet al acestei institutii dispozitivul solutiei pronuntate in aceasta cauza, pentru o perioada de timp egala cu cea care se va scurge de la finalizarea raportului de evaluare si pana la solutionarea irevocabila a cauzei", se arata in comunicatul remis presei de Casa de Avocatura Bostina si Asociatii.

Conducerea PNL se reuneste marti pentru a decide cine e succesorul lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor, dupa ce, vineri, acesta a fost condamnat la 5 ani de inchisoare, cu executare, in dosarul Transformatorul.

Crin Antonescu nu este in tara, dar sedinta BPN va fi condusa de prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat vineri Antonescu, intr-o interventie la B1TV.

Ovidiu Silaghi este favorit la functia de ministru al Transporturilor, relateaza presa. De altfel, intrebat de jurnalistii de la pesurse.ro, Silaghi a spus ca este interesat de aceasta functie, "ca orice roman".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Silaghi proces ANI ministru, #PNL Silaghi proces ANI, #PNL Silaghi ministru , #ministrul Transporturilor