Silaghi, ministrul Transporturilor: Nu stiu cand le pot da banii celor de la Bechtel

Marti, 05 Iunie 2012, ora 11:12
2016 citiri
Silaghi, ministrul Transporturilor: Nu stiu cand le pot da banii celor de la Bechtel
Foto: adevarul.ro

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat luni ca, dupa alegerile locale, va cauta cu premierul Victor Ponta o solutie in cazul platilor restante catre compania Bechtel pentru lucrarile de la autostrada Brasov-Cluj-Bors.

"Trebuie sa am o discutie cu primul-ministru, nu in prima sedinta de Guvern, dar miercurea viitoare, dupa alegeri, de altfel cu dansul ma voi intalni si la Satu Mare, sa vedem ce solutii gasim. Bechtel-ul continua lucrarile, nu se opresc, dar mi se pare normal sa ne onoram contractele, chiar daca e facut de vechiul Guvern, e normal sa ne onoram contractele si promisiunile. Atata vreme cat reusim sa asiguram finantarea, ei lucreaza, ca nu au niciun motiv sa nu lucreze. Asta e problema: asigurarea finantarii (...) Impreuna cu ministrul de Finante si cu premierul trebuie sa gasim o sursa de finantare (...) Oricat de creativ as fi nu pot sa creez bani", a spus Ovidiu Silaghi, citat de Evenimentul Zilei.

Silaghi a declarat ca Ministerul Transporturilor trebuia sa achite companiei Bechtel 240 de milioane de lei pana la sfarsitul lunii mai, insa nu gasit decat 98 de milioane de lei alocati pentru aceasta plata.

"Destul de greu sa te tii de cuvant fata de un contractor, am constatat dupa o saptamana, sa zici ca-i dai 240 de milioane si sa nu ai in pusculita decat 98 de milioane de lei (...) Fiecare contract are termene de finalizare dar are si termene de plata: or, noi daca intarziem termenele de plata, evident ca nicio estimare nu mai este realista. Dupa ce le dau diferenta de bani, dupa aceea pot sa-i chem din nou la discutii sa vad cum stau ei cu termenele de realizare. Eu acum nu stiu cand le pot da banii. Asta imi este marea problema, cea mai mare", a spus Silaghi.

In ce priveste autostrada Bucuresti-Ploiesti, ministrul Transporturilor a confirmat ca aceasta va fi data in folosinta din data de 30 iunie. El a mai afirmat ca sunt si alte proiecte in pregatire, cum ar fi autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni, care are ca termen de finalizare a studiului de fezabilitate trimestrul al doilea din acest an.

O.A.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Ovidiu Silaghi Bechtel, #autostrada Brasov Bors, #autostrada Bucuresti Ploiesti , #ministrul Transporturilor