Silaghi, sustinut de PSD la parlamentare: PNL nu are nicio legatura

Luni, 05 Mai 2014, ora 20:55
2906 citiri
Silaghi, sustinut de PSD la parlamentare: PNL nu are nicio legatura
Foto: Romania Press

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi va fi sustinut pentru un post de deputat la partialele din 25 mai de "PSD, Victor Ponta si prietenii", ea aratand ca PNL nu are nicio legatura cu candidatii PSD, dar deocamdata nici nu are candidat la Satu Mare.

"Ovidiu Silaghi, in momentul de fata, este candidatul PSD. PNL si PSD nu au nicio treaba in aceasta situatie. Prin urmare, e candidatul PSD, ii va face campanie si il va sustine PSD, Victor Ponta si prietenii. PNL nu are legatura cu candidatii PSD", a precizat Pocora, intrebata daca filiala PNL Satu Mare il va sustine pe Silaghi sa candideze pentru un post de deputat, in conditiile in care acesta a devenit membru PSD si candideaza sustinut de social-democrati.

Pocora a precizat ca, in conditiile in care Silaghi e candidatul PSD, inseamna ca nu mai are nicio legatura cu PNL.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai spus ca in acest moment in partid se analizeaza variantele de reactie dupa plecarea lui Silaghi la PSD, in conditiile in care acesta era propus de liberali pentru a candida, iar termenul de depunere a unei noi candidaturi expira luni seara.

Europarlamentarul PNL Ovidiu Silaghi candideaza pe lista PSD in colegiul din care a demisionat

Intrebata daca PNL va avea candidat separat in colegiul in care Silaghi candideaza acum din partea PSD, Pocora a precizat: "In aceasta seara expira termenul pentru depunerea candidaturilor. PSD, cand pune la cale un plan de genul acesta, vedeti ca o face in ultima secunda".

"In momentul de fata se analizeaza ce variante sunt. Va aduceti aminte decizia Delegatiei Permanente prin care Silaghi fusese propus candidatul PNL. Acum, in aceasta situatie, vom vedea ce propuneri vor veni de la organizatie", a adaugat Pocora.

In ceea ce priveste preluarea sefiei filialei PNL Satu Mare, Pocora a mentionat ca se va numi un interimar, conform procedurilor statutare uzuale.

"PNL Satu Mare inseamna mai mult de una-doua persoane care aleg sa treaca alaturi de PSD. Traseismul se dovedeste a fi o boala lunga si grea in Romania si tine de integritatea si de fiecare persoana felul in care se raporteaza la cariera politica, la scena politica", a mai spus Pocora.

Scutaru: Ovidiu Silaghi e stricat

Liderul grupului PNL din Camera, George Scutaru, a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi a tradat partidul prin plecarea la PSD fiind "stricat" de ultimul anturaj, el aratand ca acesta nici macar nu si-a anuntat colegii liberali ca demisioneaza, ca a gresit parasind PNL si ca nu ar mai trebui reprimit.

"Din pacate, s-a dovedit faptul ca si Ovidiu Silaghi poate trada, asa cum au mai facut si alti cativa colegi. Se spune ca e un om bun, dar uneori te strica anturajul. Cred ca ultimul anturaj la care a fost prezent l-a stricat", a spus Scutaru despre Silaghi.

El a adaugat ca Silaghi a facut "o mare greseala" parasind PNL si ca de acum inainte va avea eticheta de "traseist".

"Imi pare rau ca a plecat, e optiunea lui, dar a facut o mare greseala si o sa vada cum e sa fii socotit de acum inainte, va avea eticheta de traseist de acum incolo in toata cariera sa politica. Din cate stiu nu e prea placuta aceasta eticheta", a spus Acutaru.

Intrebat daca dupa partiale Silaghi ar trebui reprimit in PNL, in conditiile in care isi va recunoaste greseala, Scutaru a raspuns negativ.

El a mai spus ca Silaghi nu si-a anuntat colegii de partid ca isi da demisia din PNL si ca aceasta a intrat in vigoare prin adeziunea la PSD, conform Legii partidelor politice.

"Sincer, si eu si alti colegi nu ne-am fi asteptat la un asemenea comportament din partea lui Ovidiu Silaghi. Este regretabil ceea ce a facut colegul nostru, mai ales ca nu vorbim de un simplu membru, ci de o persoana care a avut de doua ori sansa de a fi ministru si nu orice portofolii a detinut domnia sa", a mai spus Scutaru.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, duminica, ca liberalul Ovidiu Silaghi se va inscrie in PSD, el precizand ca altfel acesta nu ar fi putut sa candideze in Colegiul 2 din Satu Mare la alegerile partiale din 25 mai, pentru un post de deputat.

In 8 aprilie, conducerea PNL validase candidatii pentru alegerile parlamentare partiale din 25 mai, odata cu cele europarlamentare, intre acestia numarandu-se fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ovidiu Silaghi candidat parlamentare, #Silaghi sustinut PSD alegeri, #PNL PSD alegeri partiale , #PNL