Boc discuta din nou cu Botis despre pensiile militare

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 18:54
2457 citiri
Boc discuta din nou cu Botis despre pensiile militare
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc are o noua intalnire de lucru, marti, la Palatul Victoria, cu ministrul Muncii, Ioan Botis, privind recalcularea pensiilor militare, au precizat surse oficiale.

Premierul Emil Boc a avut si luni seara o intalnire, la Guvern, pe tema pensiilor militare cu ministrul Muncii, Ioan Botis, si cel al Administratiei si Internelor, Traian Igas.

La finalul intalnirii, surse oficiale participante la discutii au precizat ca s-a convenit ca ministerele si institutiile implicate sa faca demersurile pentru constituirea documentatiei privind recalcularea pensiilor militare.

Pensiile militare: Boc discuta cu Botis, Igas si Ialomitianu despre noua metologie

"Ca principiu, militarii nu vor mai fi obligati sa stranga documentatia necesara calcularii vechimii in munca pentru recalcularea pensiilor, ci institutiilor le va reveni aceasta sarcina", au precizat sursele citate.

Astfel, o echipa tehnica formata din reprezentanti ai Ministerului Muncii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Apararii si serviciilor speciale analizeaza solutiile in cazul recalcularii pensiilor militare, au sustinut sursele citate.

Conform acestora, in prezent, MApN detine cea mai eficienta baza de date privind documentatia pentru recalcularea pensiilor militare, insa MAI are "cea mai buna reprezentare in teritoriu".

Recalcularea pensiilor militare, prelungita pana la sfarsitul anului

Liderii coalitiei de guvernare au luat, luni, decizia politica de prelungire a termenului de recalculare a pensiilor militare pana pe 31 decembrie 2011.

"A ramas termenul de 31 decembrie 2011 pana la care va fi prelungit termenul de recalculare a pensiilor militare. Guvernul urmeaza sa adopte actul normativ pentru aceasta procedura", a declarat, presedintele UNPR, Marian Sarbu, fost ministru al Muncii.

Presedintele Traian Basescu a convenit duminica, impreuna cu premierul Emil Boc si ministrii de resort, ca Executivul sa emita o ordonanta de urgenta pentru prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare pana la finalul anului 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#recalculare pensii militare, #Ministrul Muncii Palatul Victoria , #Emil Boc