Copiii, asteptati la Palatele Victoria si Parlamentului de ziua lor

Marti, 27 Mai 2008, ora 16:07
1329 citiri
Copiii, asteptati la Palatele Victoria si Parlamentului de ziua lor

Ziua Copilului va fi marcata mai devreme cu o zi, la 31 mai, printr-o serie de manifestari organizate de Guvern, care vor incepe in cursul diminetii cu vizitarea Palatului Victoria.

Copiii sunt invitati sa viziteze Palatul Victoria intre orele 10.00 - 15.00 si sa asiste la un spectacol organizat special cu acest prilej de catre colegii lor din cadrul cluburilor copiilor si al Palatului National al Copiilor, informeaza Executivului printr-un comunicat remis NewsIn.

"30 de copii de la sectiile de arta plastica ale Cluburilor Copiilor au fost invitati sa isi exprime gandurile lor despre copilarie sub forma unor desene pe asfalt, pe esplanada din fata intrarii principale a Palatului Victoria.

Colegii lor din cadrul a 37 de licee de arta din Bucuresti si din tara isi vor expune, in Sala Transilvania, lucrarile premiate in cadrul Galei Liceelor de Arta 2008.

Expozitia va fi vernisata in cursul diminetii si se va bucura de prezenta unor artisti plastici si critici de arta", se mai arata in comunicat.

Copiii, impreuna cu parinti sau bunici, vor putea vizita cateva dintre salile Palatului Victoria, respectiv Sala Muntenia, in care sunt organizate sedintele saptamanale ale Cabinetului, Sala Transilvania, in care va fi organizata expozitia de pictura a elevilor din liceele de arta, Sala Moldova, in care se desfasoara intalnirile oficiale ale primul-ministru, Cabinetul primului-ministru, precum si Centrul de presa - sala de briefing si sala in care lucreaza jurnalistii acreditati la Palatul Victoria.

Accesul in curtea Palatului Victoria se va face pe cele doua alei centrale si pe poarta B (dinspre strada Paris), accesul in cladire pe intrarea centrala a Palatului, iar iesirea pe poarta D (dinspre strada Iancu de Hunedoara).

Actiunile dedicate Zilei copilului vor continua la Teatrul "Ion Creanga", unde peste 300 de copii din centre de plasament si de zi, scoli speciale si copii aflati in plasament maternal au fost invitati sa vizioneze spectacolul "De-as fi Scufita Rosie".

Incepand cu ora 14,00, elevii din cadrul liceelor de arte din Bucuresti si din tara ofera un spectacol artistic la Palatul Copiilor.

Si Parlamentul deschide portile copiilor

Secretariatul general al Camerei Deputatilor organizeaza, sambata, 31 mai, intre orele 10.00 - 16.00, actiunea "Porti deschise pentru copii", informeaza Camera.

Vor avea acces gratuit copiii insotiti de parinti sau in grupuri organizate. Acestia vor putea fotografia interioarele fara a li se percepe vreo taxa.

Accesul se va face pe la intrarea C1 - fatada dinspre Piata Constitutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
Zeci de persoane au fost ucise, printre care mai mulți copii, după un atac asupra taberei de refugiaţi Al-Maghazi, din centrul Gaza
Zeci de persoane au fost ucise, printre care mai mulți copii, după un atac asupra taberei de refugiaţi Al-Maghazi, din centrul Gaza
Cel puţin 13 persoane au fost ucise, inclusiv şapte copii, şi peste 25 au fost rănite după ce un atac a vizat marţi tabăra de refugiaţi Al-Maghazi, din centrul Gaza, potrivit oficialilor...
#copii, #palatul parlamentului, #vizita, #deschide, #porti, #Ziua Copilului, #Palatul Victoria , #guvern