Vezi ce prim-ministri interimari a mai avut Romania dupa 1990

Marti, 07 Februarie 2012, ora 14:36
11627 citiri
Vezi ce prim-ministri interimari a mai avut Romania dupa 1990

Catalin Predoiu, dupa depunerea mandatului Cabinetului Boc, a devenit al patrulea sef conjunctural de guvern al perioadei post-decembriste, posibil la Palatul Victoria doar pentru cateva ore sau zile.

Precedesorii sai in postura de premieri interimari fiind, in ordine cronologica, urmatorii:

Gavril Dejeu (astazi in varsta de 80 de ani) a asigurat interimatul in perioada 30 martie 1998 - 17 aprilie 1998 pe timpul guvernarii CDR-iste, cand Cabinetul Victor Ciorbea a fost schimbat cu cel al lui Radu Vasile.

Dejeu a prins in postura de ministru de interne (12 decembrie 1996 - 21 ianuarie 1999) doua mineriade, ultima ducand si la demisia sa.

Alexandru Athanasiu (57 ani) a fost desemnat de presedintele Emil Constantinescu premier interimar imediat dupa revocarea din functie a lui Radu Vasile pe 13 decembrie 1999, postura in care a rezistat doar 9 zile, adica pana la instalarea lui Mugur Isarescu in fotoliul nr. 1 al Executivului din acea perioada.

Athanasiu a detinut trei mandate de senator PSDR si PSD (1992-1996, 2000-2004, 2004-2008), plus portofoliile la Munca si Invatamant (Guvernele Ciorbea si Nastase).

Eugen Bejinariu (53 ani) s-a vazut uns de presedintele Basescu prim-ministru provizoriu (21 decembrie 2004 - 29 decembrie 2004) in perioada de tranzitionare a Guvernului Adrian Nastase la premierul desemnat Calin Popescu Tariceanu, dupa alegerile generale din decembrie 2004.

Bejinariu coordonase pentru un an Secretariatul General al Guvernului in timpul mandatului lui Nastase la Palatul Victoria.

Nici unul dintre acesti trei fosti premieri de cateva zile nu se mai afla de o buna vreme in centrul atentiei generale, doar Athanasiu avand sporadice aparitii pe "sticla".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cabinetul Boc demisie, #premierii Romaniei, #personalitati politice romanesti, #guverne romanesti post decembriste , #guvern