Panama Papers scoate din nou mii de oameni in strada

Sambata, 09 Aprilie 2016, ora 21:09
5462 citiri
Panama Papers scoate din nou mii de oameni in strada
Foto: captura YouTube / Euronews

Islandezii au iesit din nou sambata, in numar mare, in fata parlamentului din Reykjavik, pentru a cere organizarea cat mai rapida a alegerilor si plecarea noului guvern, in randul caruia exista doi ministri ale caror nume apar in ancheta "Panama Papers".

Intre 5.000 si 6.000 de persoane, potrivit politiei, s-au adunat incepand cu orele 14:00 GMT in fata cladirii Parlamentului, unde luni seara s-au reunit cel putin 8.000 de oameni, o mobilizare semnificativa pentru aceasta natiune cu doar 320.000 de locuitori. "Inarmati" cu fluiere, bidoane metalice si tobe, protestatarii au facut galagie, iar un grup de rock a cantat "Take the Power Back" a formatiei americane de rap metal Rage Against the Machine, transmite AFP.

Panama Papers: O tara europeana, pe un butoi cu pulbere - este contestat si noul premier

Mobilizarea istorica de luni a dus la demisia premierului Sigmundur David Gunnlaugsson, despre care Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatie (ICIJ) a dezvaluit ca a infiintat in 2007, impreuna cu sotia sa, o firma in paradisul fiscal din Insulele Virgine, pentru a-si administra averea. El a detinut 50% din actiunile firmei pana la sfarsitul lui 2009, dar a omis sa le mentioneze in declaratia de avere completata in aprilie 2009, cand a fost ales pentru prima oara deputat.

Panama Papers: Premierul al carui nume figureaza in ancheta si-a dat demisia

Sigurdur Ingi Johannsson, ministru al agriculturii si pescuitului in guvernul lui Gunnlaugsson si vicepresedinte al Partidului Progresului (centru-dreapta), a fost investit oficial joi in functia de prim-ministru de presedintele Olafur Ragnar Grimsson, insa nu se bucura de popularitate, mai ales dupa ce a ales sa-i confirme in functie pe ministrii finantelor, Bjarni Benediktsson, si de interne, Olaf Nordal, ambii mentionati in ancheta "Panama Papers".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#proteste Islanda Panama Papers , #Panama Leaks
Comentarii
Poza Gugu Kogaion
Gugu Kogaion
rank 5
Ce-o fi in neregula cu ei? N-or fi avand televizoare?!
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5