Panama Papers: Reactia SRI dupa dezvaluirile sefului Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 21:59
7275 citiri
Panama Papers: Reactia SRI dupa dezvaluirile sefului Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor
Foto: site SRI

Serviciul Roman de Informatii (SRI) reactioneaza dupa dezvalurile facute, marti, de Neculae Plaiasu, presedintele Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), care a afirmat ca au fost facute 6 sesizari la SRI pentru suspiciuni de finantare a terorismului.

"Toate sesizarile pe care SRI le primeste de la partenerii institutionali sunt valorificate in limita legii, cu scopul prevenirii oricaror amenintari la adresa securitatii nationale", a declarat Ovidiu Marincea, purtator de cuvant al SRI, pentru Ziare.com.

Aproape 300 de romani au realizat, in ultimii 13 ani, tranzactii din si in Panama, a anuntat, marti, Neculae Plaiasu.

"In perioada 2003 - sfarsitul lui martie 2016, in bazele de date ale Oficiului au fost inregistrate 286 de persoane fizice si juridice care au realizat incasari si transferuri externe din si in Panama. Valoric, au intrat 21,7 milioane de euro si au iesit 50,5 milioane de euro. Mentionez ca cifrele sunt influentate de conditia barem mai mare de 15.000 de euro.

Prin procedurile noastre au fost cuprinse in analiza si produsele rezultate au fost diseminate institutiilor de aplicare a legii. In 2015 au fost diseminate 13 sesizari catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a explicat Plaiasu.

De asemenea au fost facute 6 sesizari la SRI, existand suspiciuni de finantare a terorismului.

Panama Papers: Aproape 300 de romani au legaturi financiare in paradisul fiscal. SRI, sesizat (Video)

Cifrele au fost prezentate, marti, in cadrul audierilor care au avut loc in Parlament, pe tema Panama Papers, la care a participat si presedintele Fiscului, Dragos Doros.

Conducerea ANAF, audiata marti in Parlament

La iesirea de la audieri, seful ANAF a precizat ca institutia pe care o conduce analizeaza in prezent informatiile scoase la iveala de ampla ancheta jurnalistica, astfel ca nu poate fi formulata deocamdata o concluzie.

Panama Papers: ANAF deschide o ancheta. Peste 100 de romani vor fi verificati

Printre numele vehiculate in scandal se afla Frank Timis, Sorin Ovidiu Vintu, Constantin Iacov si Cristi Borcea, insa pe liste apar cel putin 100 de milionari romani, informeaza Rise Project, care a facut parte din grupul de jurnalisti care au publicat si analizat documentele Panama Papers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#SRI reactie sponsorizare terorism Panama , #Romania