Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidentiale

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 17:02
14404 citiri
Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidentiale

Cristian Diaconescu, fost consilier prezidential, a fost desemnat, sambata, candidatul la prezidentiale al Partidului Miscarea Populara.

Decizia a fost luata la Congresul PMP, la care Elena Udrea a fost votata presedintele partidului. De altfel, deputatul a fost si cel care a anuntat, de pe scena, ca fostul consilier prezidential va intra in cursa pentru Cotroceni.

Elena Udrea, noul presedinte PMP. A fost desemnat si candidatul la presedintie

"E o onoare. Accept candidatura cu sprijinul si munca tuturor. Orice presedinte trebuie sa se gandeasca la reintregirea neamului romanesc", a declarat Cristian Diaconescu.

De asemenea, fostul consilier a precizat ca presedintele Traian Basescu nu a fost consultat cu privire la aceasta desemnare.

"Nu, nu a existat nicio discutie cu Traian Basescu sau consultare in acest sens", a precizat Diaconescu.

Udrea il contrazice pe Diaconescu: Traian Basescu a fost intrebat

Tandem cu MRU

Acesta a fost intrebat de jurnalisti despre posibilitatea de a candida in tandem cu Mihai Razvan Ungureanu, dupa ce fostul premier a declarat, recent, ca "un tandem MRU - Cristian Diaconescu suna bine".

MRU: De azi sunt in campania pentru prezidentiale. Un tandem cu C. Diaconescu suna bine

"A fost o discutie in PMP, neoficial, informal, colegii au fost de acord. Si eu am fost de acord si mergem inainte. Nu este vorba de emotii. Aceasta lupta se poate duce si fara ura, si fara violenta. Sa nu discutam in termeni de sanse. E mai important ca poporul roman sa auda mesajul si sa isi faca o idee corecta in legatura cu ceea ce inseamna presedintele Romaniei.

Nu m-am gandit la premier. Nu a existat o astfel de discutie si stiti ca sunt sincer cu dvs. E prematur sa vorbim de aliante. Discutia pe prim-ministrul e prematura", a raspuns Diaconescu.

Tot sambata, Elena Udrea a fost aleasa, sambata, presedintele Partidului Miscarea Populara, in cadrul Congresului organizat la Palatul Parlamentului.

Cine e Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu a fost vicepresedinte al Senatului Romaniei, ministru al Justitiei in guvernul Adrian Nastase (in perioada 10 martie - 28 decembrie 2004) si ministru de Externe in guvernul Emil Boc (intre 2008 si 2009, dar si in 2012) din partea PSD si UNPR.

De asemenea, Cristian Diaconescu a fost ministru de Externe in guvernul Mihai Razvan Ungureanu, apoi, dupa caderea Executivului, a devenit consilier prezidential.

Fostul consilier prezidential Cristian Diaconescu s-a inscris in PMP

La sfarsitul lunii mai, Cristian Diaconescu a anuntat ca s-a inscris in PMP.

Acesta nu este singurul consilier prezidential care si-a parasit functia pentru a se alatura Partidului Miscarea Populara. La sfarsitul lunii ianuarie, opt consilieri prezidentiali au urmat acelasi traseu, printre ei numarandu-se Daniel Funeriu, Sebastian Lazaroiu, Gabriel Berca si Adrian Radulescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Cristian Diaconescu prezidentiale PMP , #congres PMP