PMP organizeaza congres pentru a-si alege conducerea - cine sunt candidatii

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 08:40
3206 citiri
PMP organizeaza congres pentru a-si alege conducerea - cine sunt candidatii
Foto: Facebook/ Elena Udrea

Sambata are loc Congresul PMP, ocazie cu care se va alege atat presedintele partidului, cat si celelalte functii de conducere ale formatiunii. Printre candidatii pentru sefia PMP se afla Elena Udrea si Daniel Funeriu.

La ora 11.00 are loc primul congres al PMP, la Palatul Parlamentului, iar joi a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru functiile de conducere.

Elena Udrea vrea sefia PMP: Nu se va fugi cu urnele ca la PDL - cine ii sunt contracandidatii

Elena Udrea, Daniel Funeriu, Adrian Papahagi, Adrian Radulescu si Gelu Visan sunt cei cinci candidati pentru functia de presedinte al partidului. De remarcat ca actualul lider al formatiunii, Eugen Tomac, nu candideaza pentru aceasta functie.

De asemenea, Cristian Diaconescu a renuntat sa mai candideze pentru vreo functie in partid, cu toate ca initial numele sau era pe lista celor care vor sa fie presedinte.

Printre cei care candideaza pentru functia de vicepresedinte al PMP se numara Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, profesorul Stefan Vlaston (toti pentru vicepresedinte pe strategii si relatii politice), Gabriel Berca, Petru Movila si unul dintre cei doi europarlamentari ai partidului, Cristian Preda, care a fost liderul listei la euroalegeri.

Preda vrea sa fie vicepresedinte pentru relatiile externe ale PMP si romanii din afara ganitelor, el declarand pentru Ziare.com ca nu candideaza la presedintia partidului deoarece isi desfasoara activitatea in cea mai mare parte a timpului la Bruxelles, iar partidul nu poate fi condus de la o asemenea distanta.

PMP se pregateste de Congres: Cristian Preda s-a decis ce functie vrea in conducerea partidului

Tot europarlamentarul a precizat ca structura conducerii partidului va fi formata, printre altii, din sase vicepresedinti - pentru relatia cu alte partide, filiale, comunicare, politici publice, relatii externe si relatii cu societatea civila - si sase secretari executivi. Printre cei care doresc sa fie secretari executivi se numara Adrian Radulescu, iar Gelu Visan vrea sa fie si secretar general adjunct.

De asemenea, pentru functia de secretar general al partidului va candida fostul ministru al Turismului Cristian Petrescu.

Cristi Preda vrea o pozitie de conducere in PMP

Vineri dupa-amiaza, Colegiul National al PMP s-a reunit in sedinta pentru a valida candidatii la presedintia partidului, iar la congres urmeaza sa participe circa 1.200 de delegati ai filialelor PMP din tara si din diaspora, care vor vota pentru alegerea celor 24 de membri din viitoarea conducere a partidului - presedinte, vicepresedinti, secretar general si secretari executivi.

Incepe lupta pentru conducerea PMP: Cine s-a mai inscris in cursa

Acesta este primul congres din istoria partidului, care a obtinut doar 6,2 la suta la alegerile europarlamentare din 25 mai, respectiv doua posturi de eurodeputati - Cristian Preda si Siegfried Muresan -, cu toate ca a beneficiat de sustinerea puternica a presedintelui Traian Basescu.

Sedinta PMP, zguduita de tensiuni. Mai multi lideri isi doresc presedintia partidului

In ce priveste alaturarea PMP la celelalte partide de dreapta care au inceput sa se organizeze pentru a se coaliza, respectiv PDL si PNL, formatiunea condusa de Eugen Tomac nu a fost contactata pentru a face parte din aceasta coalitie.

Vice PDL, despre relatiile lui Basescu si Udrea cu dreapta

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, pentru Ziare.com, ca, dupa Congresul PMP din 7 iunie, se va decide daca acest partid va face sau nu parte din constructia dreptei unite: "Trebuie judecat daca prezenta dnei Udrea corespunde cu strategiile si asteptarile noii constructii. Inclusiv dna Udrea trebuie intrebata daca interesele dumneaei coincid cu cele ale dreptei, in mod real. Si cred ca merita urmarite cu atentie tendintele de la Congresul PMP".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alegeri Congres PMP, #candidati presedinte PMP, #alegeri conducere PMP , #congres PMP