PMP Bihor isi voteaza pe Facebook candidatul la Presedintie - Diaconescu sau Udrea?

Sambata, 16 August 2014, ora 14:26
2762 citiri
PMP Bihor isi voteaza pe Facebook candidatul la Presedintie - Diaconescu sau Udrea?

Cei circa 600 de membri ai PMP Bihor vor decide printr-un vot exprimat pe pagina de Facebook a filialei daca il mentin drept candidat la Presedintie pe Cristian Diaconescu sau daca, dimpotriva, vor inlocuirea acestuia cu presedintele formatiunii, Elena Udrea.

"La aceasta ora, in urma discutiilor de la varful partidului si a unei decizii a Consiliului Executiv Judetean al PMP Bihor, pe pagina privata de Facebook a organizatiei judetene se desfasoara, de doua zile si pana duminica seara, un proces de votare, astfel incat luni sa fim cu o decizie luata si sa stim pe cine vedem candidat din partea PMP", a declarat sambata, pentru MEDIAFAX, presedintele PMP Bihor, Marton Attila.

Solicitat sa spuna daca, in conditiile in care Cristian Diaconescu si-a anuntat intentia de a candida la Presedintia Romaniei indiferent daca va beneficia sau nu de sustinerea partidului, iar la Consiliul National al PMP programat marti este posibila anuntarea candidaturii Elenei Udrea, simpatizantii si membrii PMP isi vor imparti voturile intre acestia, liderul organizatiei judetene a afirmat ca nu doreste sa raspunda, dar a adaugat ca apreciaza drept "fireasca" decizia lui Diaconescu.

"Personal, cred ca e firesc asa. Inclusiv presedintele Traian Basescu il va sustine, pentru ca nu degeaba a fost primul care a semnat pentru sustinerea candidaturii sale", a spus presedintele PMP Bihor.

Organizatia judeteana Bihor a Partidului Miscarea Populara are, formal, 600 de membri, din care, potrivit lui Marton Attila, dupa alegerile interne de saptamana trecuta, "peste 500 si-au exprimat intentia de a ramane in partid".

In campania de strangere a semnaturilor pentru sustinerea candidaturii la Presedintie a lui Cristian Diaconescu, PMP Bihor a strans pana in prezent 600 de semnaturi.

"Numarul este irelevant, deoarece saptamana trecuta am avut alegeri, iar in perioada de dinainte, colegii au fost ocupati mai mult cu organizarea alegerilor", a explicat liderul PMP Bihor.

Diaconescu va candida oricum

Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara si prezidentiabil al PMP, spunea, intr-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, ca isi va duce "candidatura pana la sfarsit", indiferent daca va beneficia sau nu de sustinerea unui partid.

Diaconescu spunea ca aceasta atitudine vine din "datoria morala" fata de sustinatorii sai si de societate.

"Va multumesc tuturor pentru faptul ca imi sunteti alaturi. Acest lucru ma face sa imi duc candidatura pana la sfarsit, indiferent daca voi beneficia sau nu de sustinerea unui partid. Consider ca aceasta este o datorie morala fata de dumneavoastra si de societate", preciza, pe Facebook, fostul ministru de Externe.

Diaconescu declara, miercuri, agentiei MEDIAFAX, referitor la candidatura sa la prezidentiale, ca o considera "un angajament fata de tara", pe care il va respecta si a spus ca va cere in partid masuri impotriva "oamenilor din PMP care au mintit la televizor" in legatura cu numarul de semnaturi stranse pentru sustinerea acesteia.

Ce a suparat-o pe Elena Udrea

Presedintele PMP Elena Udrea si-a declarat "supararea" fata de numarul mic de semnaturi adunate de organizatiile PMP pentru Cristian Diaconescu.

"Supararea a pornit de la numarul mic de semnaturi adunate de organizatii, iar eu, cand am deschis subiectul nerealizarii target-ului de semnaturi, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a sustinut Udrea, la B1Tv.

Fostul europarlamentar Elena Basescu, fiica presedintelui, spunea, intr-o postare pe Facebook din aceasta saptamana, ca organizatiile PMP au "probleme" in a strange semnaturi pentru candidatul la prezidentiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

Presedintele Traian Basescu si-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu si a semnat primul pe lista de sustinere a candidaturii acestuia in alegerile prezidentiale.

O decizie asupra mentinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luata marti, la o intrunire a conducerii PMP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PMP Barlad candidat vot Facebook, #candidat PMP alegeri prezidentiale , #Elena Udrea