Sindromul Cracea. Nu ne mai facem bine!

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 17 Ianuarie 2016, ora 09:23
6509 citiri
Sindromul Cracea. Nu ne mai facem bine!

Ne-am opintit din toate puterile sa schimbam din temelii "putredul" sistem "fascisto-comunist" de protectie a copilului din Norvegia si sa le impunem nordicilor umanistele si crestinele noastre reguli de "bataie rupta din Rai" care "te face om".

De atata opinteala impotriva "barbarilor" care nu admit abuzul impotriva copiilor, am obosit. Si, sleiti de puteri, am trecut de la isterie lacramoasa la cealalta extrema mioritica - bascalia.

Anuntul matrimonial facut de un politician din Giurgiu in cadrul unei conferinte de presa a devenit nici mai mult nici mai putin decat stirea zilei. De fapt, a mai multor zile.

Sigur ca era de dat la capitolul fapt divers, dar chiar sa faci din ea deschidere de jurnal si subiect pentru nenumarate dezbateri pe mai toate ecranele, intinse pe minute intregi, mi se pare cu nimic mai stupid decat prestatia unui politician "ambetat".

Care este relevanta de interes public a acestui fapt divers? La ce ne foloseste dezbaterea lui? Ce altceva decat divertisment ne aduce?

Si ma intreb sincer daca presupusul amorez este cel de ras. Marius Bogdan Cracea este psiholog, are un master in psihologie, are legaturi puternice cu zona SRI, de exemplu scrie in revista "Intelligence" si este doctorand la Academia Nationala de Informatii. Asa ca orice baiat din Giurgiu.

In aceste conditii nu exclud deloc posibilitatea ca momentul comic si telenovela, ba e exclus, ba nu, ba da, sa fi fost regizate exact pentru a produce efectul pe care le-au provocat.

De ce? Pentru ca au adus si tanarului in cauza si partidului (PMP) cu mult mai multa publicitate decat le-ar fi adus orice proiect, orice idee cu adevarat geniala in beneficiul Giurgiului sau al Romaniei. Ca sa obtii vreo 700 de prieteni noi pe Facebook intr-o zi, la care mai apoi sa ajunga mesajele tale politice, ca sa fii cu orele pe ecranele tuturor televiziunilor trebuie sa dai bani multi.

Ca a fost o nada bine intinsa din care presa a muscat cu toti dintii si toate maselele, ca a fost un accident, efectul a fost acelasi. Am pierdut cu totii timpul.

Mi se pare si acesta un caz simptomatic pentru felul in care ne consumam energiile pe nimicuri, cum intreaga atentie ne e captata de ele.

Lumea se pregateste de ceea ce unii economisti se tem ca ar putea fi o criza chiar mai mare decat precedenta. Suntem inconjurati de terorism care loveste imprevizibil. Republica Moldova este un cazan cu aburi. Si, daca el explodeaza, am o veste proasta!, nu e doar acolo la ei, ci vine aici, la noi, pentru ca a avea la granita un stat controlat de Moscova sau unul capturat pana si formal de mafia nu are cum sa fie bine pentru noi.

Asta, sigur, daca privim strict dintr-o perspectiva pragmatica, nu din aceea a "fratiei" care de doua ori pe an ne smulge lacrimi si suspine.

Intre ele, mai incet cu "fratii", prioritate are politicianul indragostit.

La noi sunt in dezbatere modificari de programa scolara, aceea despre care toti ne plangem ca, in loc sa le deschida mintea copiilor, ii indeparteaza de scoala si carte. Vedeti vreo emotie? Vreo preocupare? Ici colo cate o stire, cate o opinie.

Se pregateste o noua lege a salarizarii bugetarilor. Un document esential. In afara de fibrilatia ca, vezi Doamne!, ar putea fi introduse criterii de performanta, ce oroare!, vedeti vreo preocupare, vreun interes de a ne pregati pentru subiect, de a-l intelege, de a sti ce trebuie sa pretindem si sa asteptam? Aiurea, noi cu Cracea.

De ce nu sunt asemenea dezbateri? Pentru ca nu se uita nimeni la ele. Nu fac audienta. Poporul vrea "sa se rada" pana da in plans.

Mereu si mereu aranjam scaunele pe Titanic si ne batem pe sticlele de bere ramase pe vaporul muribund. Si nu stiu, sincer, daca ne vom face vreodata bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Marius Cracea PMP iubita, #Marius Cracea Giurgiu, #Marius Cracea exclus PMP , #stiri Partidul Miscarea Populara