Ce banci ofera cel mai bun curs pentru monedele tarilor din regiune?

Duminica, 29 August 2010, ora 18:11
42883 citiri
Ce banci ofera cel mai bun curs pentru monedele tarilor din regiune?

Nu de fiecare data cand plecam peste hotare avem nevoie de euro sau dolari. Daca putem preschimba lei in euro sau dolari la tot pasul, cand vine vorba sa cumparam lei moldovenesti, forinti, coroane sau zloti lucrurile se complica foarte mult.

Daca nu locuiti in zonele de granita, sansele sa gasiti la vanzare la casele de schimb valutar lei moldovenesti, forinti unguresti, leve bulgaresti, dinari sarbesti sau grivne ucrainiene sunt extrem de mici.

In Capitala si in marile orase ale tarii astfel de monede pot fi cumparate doar de la principalele sucursale ale marilor banci, dar si atunci in sume foarte mici. Cel mai greu se gasesc kumele croate, grivnele si leii moldovenesti, dar nici levele nu se gasesc la orice banca.

Spre exemplu, BRD nu afiseaza un curs de schimb pentru leva bulgareasca sau leul moldovenesc. La randul lor, cei de la Raiffeisen nu schimba lire turcesti, zloti, coroane cehesti, lei moldovenesti sau ruble.

La casele de schimb valutar ale CEC Bank nu gasiti niciuna din monedele de mai sus, cu exceptia forintului unguresc, in timp ce Alpha Bank nu afiseaza pe site un curs de schimb nici macar pentru moneda ungureasca. Nici la casieriile Unicredit Tiriac Bank nu se tranzactioneaza monede precum lira turceasca, coroana ceheasca sau zlotul polonez.

Daca aveti nevoie sa cumparati forinti unguresti trebuie sa stiti ca cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la OTP Bank. Maghiarii de la OTP Bank iti vand o suta de forinti pentru 1,52 lei si cumpara moneda ungara pentru 1,47 lei.

Leva bulgareasca are cel mai bun curs la BCR, una dintre putinele banci unde puteti preschimba lei in leve sau invers. Spre exemplu, banca vindea vineri moneda bulgareasca cu 2,2480 lei si o cumpara cu 2,0950 lei, in conditiile in care cursul oficial afisat de BNR era de 2,1703 lei pentru o leva.

Pentru coroana ceheasca, cel mai bun curs de schimb se gaseste de regula la Banca Transilvania, unde vineri o coroana putea fi cumparata cu 0,1739 lei. Daca la vanzare BT are un curs foarte aproape de cel de la BRD (0,1740 lei/coroana), la cumparare Banca Transilania ofera de departe cel mai avantajos curs, cu doar doua puncte procentuale sub valoarea oficiala afisata de BNR.

La Volksbank gasiti cel mai bun curs de schimb pentru zlotul polonez. In timp ce la BRD si Banca Transilvania zlotul se vinde cu 1,0815-1,0880 lei, la Volksbank moneda poloneza se tranzactioneaza la vanzare cu 1.0794 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#curs schimb valutar forinti, #curs schimb valutar leva, #curs schimb valutar zlot, #curs schimb valutar coroana , #stiri PAS