Concurs de schi la Pasul Valcan

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 19:09
1371 citiri
Concurs de schi la Pasul Valcan
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Cateva sute de turisti au luat cu asalt duminica statiunea montana Pasul Valcan pentru a participa la Cupa Pasul Valcan, o intrecere asteptata de iubitorii muntelui.

Cateva zeci de schiori s-au intrecut, pe categorii de varsta, iar castigatorii au fost recompensati cu diplome si cupe. Vremea, insa, nu a prea tinut cu schiorii, iar ninsoarea puternica din ultimele 24 de ore a ingreunat mult traseul care a trebuit batut de sportivi.

Mogaldetele, atractia competitiei

Concursul s-a desfasurat pe partia de sub telegondola, de 1.500 de metri la mai multe categorii de varsta. Cei mici participanti, prichindeii de 3-4 ani au fost cei care au deschis competitia, ei fiind de altfel si atractia competitiei.

"Prichindeii deschid intotdeauna competitia pentru ca sunt cei mai draguti. Multi sunt mai curajosi decat cei mari, iar intre ei este o concurenta foarte mare. Copiii pun mult suflet si sunt adevarati campioni", spune Gheorghe Ile primarul municipiului Vulcan.

Cei mai mici competitori au avut undeva la 3 anisori si au coborat partia in plug ajutati de parinti.

Pentru ei nu a contat viteza, ci faptul ca au reusit sa ajunga la finis. "A fost usor si cred ca voi lua un premiu. Mi-a placut si cu siguranta o sa mai vin aici ca imi place", spune Bogdan.

"Am venit sa petrecem acest week-end in Pasul Valcan, sa vedem cum este zona si sa ne plimbam cu telegondola. A fost extrem de controversata si am vrut sa vad cu ochii mei care este de fapt situatia. Locul este superb, telegondola a mers perfect, partia este buna de schi, adevarat pentru incepatori. M-am simtit bine insa si nu regret ca am venit aici si nu m-am dus in Straja", declara un tanar venit cu prietenii la munte.

Nici cei care au facut galerie concurentilor nu au fost uitati de organizatori, iar la finalul competitiei, la baza telegondolei organizatorii au amenajat un loc unde toti au primit "stimulente", vin fiert si tuica calda.

Partii supravegheate de jandarmi si salvamontisti

Salvamontistii si jandarmii montani au asistat la buna desfasurare a concursului dar i-au supravegheat si pe turistii care erau pe alte partii pentru ca acestia sa se simta in siguranta in statiune.

Din fericire competitia s-a desfasurat fara incidente.

Pe de alta parte, jandarmii montani din statiunea Straja au sanctionat contraventional trei persoane care au patruns cu snowmobilele si ATV-ul pe partiile de schi din statiune, dupa ce administratorii partiilor de schi "Constantinescu" si "Platoul Soarelui" au sesizat jandarmii montani cu privire la prezenta celor trei barbati pe partii cu mijloacele motorizate.

Cei trei barbati cu varste cuprinse intre 35 si 40 ani, domiciliati in municipiul Drobeta Turnu Severin, au fost sanctionati de catre jandarmii montani cu amenzi in valoare de 1.000 lei fiecare, in conformitate cu HG 263/2001 privind amenajarea, omologarea, intretinerea si exploatarea partiilor si traseelor de schi pentru agrement.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#competitie pasul valcan , #stiri PAS