Presa americana prezinta strania poveste a Patriciei Tig, "romanca disparuta fara urma din circuit"

Sambata, 11 Mai 2019, ora 14:01
19504 citiri
Presa americana prezinta strania poveste a Patriciei Tig, "romanca disparuta fara urma din circuit"
Foto: Hepta.ro

Jurnalistii americani au publicat un articol despre povestea Patriciei Tig, o jucatoare care a trait multe in cariera si in viata desi are doar 24 de ani.

Patricia Tig a disparut pentru o buna perioada din circuit, dupa ce a ramas insarcinata si a devenit mama. Disparitia sa i-a pus pe ganduri pe jurnalistii de la publicatia americana Tennis Life, care i-au dedicat un articol special.

Americanii scriu ca au remarcat-o pe Tig inca din 2016, dar amintesc ca are o poveste "stranie", cu multe suisuri si coborasuri.

"Cand calatoresti in circuit, sunt anumiti jucatori care iti atrag atentia in mod intamplator. Si apoi uneori dispar fara urma! Pana cand, din senin, le vezi numele din nou aparand brusc. Si te intrebi ce Dumnezeu s-a intamplat. Patricia Maria Tig din Romania face parte din aceasta categorie.

Noi am remarcat-o prima data la Charleston, in 2016, cand a jucat cu Laura Robson. O fata mare, inalta, puternica, lovea mingea cu multa varietate. O combinatie intre Simona Halep si putin din Mona Barthel. Un an mai tarziu, dupa ce a pierdut in primul tur timp de cinci turnee la rand, le-a invins pe Heather Watson si Kristina Mladenovici, pentru ca apoi sa joace cu Venus Williams in turul trei de la Miami. Dupa acel turneu a urcat pe locul 83 si abia a mai castigat vreun meci pana la finalul sezonului. A avut multe accidentari, inclusiv dureri la spate", a scris sursa citata.

Apoi, sursa citata a amintit ca Tig a ramas insarcinata si ca acum are multe probleme de la revenirea in circuit.

"Apoi, in Guangzhu, la mijlocul lunii septembrie 2017, Tig s-a prabusit si a vomitat pe teren in timpul unui meci cu Danka Kovinici. Si apoi a disparut de pe fata pamantului. Pana acum! Din senin, in aceasta luna a intrat in turneul de la Cancun, fara clasament. Tig a reaparut! A jucat in al patrulea turneu la rand, dar nu a mers bine. S-a retras din primul turneu, a pierdut in primul tur la al doilea si apoi s-a retras si de la urmatoarele doua. In timpul disparitiei, a fost un zvon ca era inisarcinata si s-a dovedit a fi adevarat.

Are o fata pe nume Sofia, nascuta pe 30 noiembrie. Tig poate reveni cu ajutorul clasamentului protejat, dar nu va face asta in calificarile de la Roland Garros. Poate ca e prea devreme. Pana acum, pare ca se chinuie. Vom sta insa cu ochii pe ea, cu siguranta a trait multe pana la 24 de ani", a scris publicatia americana.

Cel mai bun rezultat din cariera Patriciei este sfertul de finala de la Madrid 2016, turneu in care le-a invins pe Nicole Gibbs, Maria Sakkari, Daria Kasatkina, Sloane Stephens si Madison Keys.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Patricia Tig presa americana, #cariera Patricia Tig , #stiri Patricia Tig