Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Ministrul Sanatatii stie ca lipsesc medicamente si indeamna la lupta (Video)

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 11:45
2508 citiri
Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Ministrul Sanatatii stie ca lipsesc medicamente si indeamna la lupta (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a confirmat miercuri ipoteza lansata in spatiul public, potrivit careia nu exista medicamente suficiente la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. Cadariu a precizat, insa, ca lipsa medicamentelor nu afecteaza bebelusii din Arges internati la acest spital.

Cadariu a ajuns la unitatea spitaliceasca in jurul orei 10:00, la o zi de cand o fetita de doar un an si patru luni, care se afla la Terapie Intensiva, si-a pierdut viata. Copila este a treia victima, in decurs de zece zile, a bacteriei extrem de periculoase, a carei origine nu a fost identificata momentan, desi specialistii se straduiesc de zile intregi sa afle acest detaliu important.

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Ministrul Sanatatii, in inspectie la Marie Curie

Dupa aproximativ o ora, Cadariu le-a spus jurnalistilor ca este "frustrat" pentru ca ancheta nu este finalizata si nimeni nu are un raspuns legat de cauza imbolnavirii: "sunt foarte suparat ca nu avem un rezultat al anchetei, e o chestiune inexplicabila, sunt foarte frustrat ca nu avem rezultate".

Ministrul a adaugat ca epidemiologii au cerut sprijinul specialistilor din Suedia, care ii vor ajuta pe medicii romani sa afle cauza imbolnavirii, precum si tratamentul pentru bebelusii aflati in stare grava.

"Lipsesc medicamente, dar nu din tratamentul bebelusilor, medicamentele care lipsesc nu afecteaza cazul bebelusilor. Nu lipseste nimic pentru tratarea bebelusilor. Nu e nevoie de sange, ci de vindecare", a mentionat Cadariu, subliniind ca se afla la Marie Curie in calitate de medic, nu de ministru.

Acesta a precizat ca nu se pronunta in acest moment privind ancheta in curs. "Toate amanuntele vi le vom da intr-o conferinta de presa astazi. Vom avea si o audiere la Parlament, dupa care vom organiza o conferinta de presa", a aratat Achimas-Cadariu.

Intrebat daca bebelusilor li s-a facut coprocultura la Pitesti, ministrul a mentionat ca, potrivit informatiilor pe care le detine, aceasta analiza a fost realizata.

"Trebuie sa luptam cu totii pentru copiii acestia. Despre ei e vorba, pentru ei am venit aici. Medicii fac un efort teribil si din ce am simtit sunt foarte apreciati de parinti. Acum nu am venit ca ministru, ci ca medic. Sunt de la inceput in legatura cu cei care au fost implicati.

Toti si-au facut datoria admirabil. Stim ca lipsesc multe medicamente, dar nu in aceasta situatie. Sunt foarte frustrat ca nu avem rezultatele anchetei, dar nu pot sa oblig pe nimeni sa dea rezultate. Ancheta s-a desfasurat in conditii standard. Parintii au mare incredere in medicii de aici si luptam cu totii pentru copii", a conchis ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

In tot acest timp, alti copilasi sunt internati in unitatea medicala amintita, o parte la Terapie Intensiva, sub stricta supraveghere a specialistilor, care fac eforturi sa ii ajute sa isi revina cat mai repede.

Dupa vizita la Spitalul Marie Curie, ministrul Sanatatii va merge la Parlament sa dea explicatii in cazul bebelusilor.

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Cati copii mai sunt in stare grava la Marie Curie

Cazul bebelusilor infectati: Nu se confirma E.coli la al doilea copil care a murit

Cazul bebelusilor infectati: Al treilea copil a murit la Marie Curie

Al treilea bebelus cu boala diareica acuta a murit, marti dupa-amiaza, la Spitalul Marie Curie din Capitala, dupa ce alti doi copii au decedat la aceeasi unitate medicala din cauza gravelor probleme renale.

Sapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt in continuare internati la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, trei dintre acestia in stare grava pe sectia de Terapie Intensiva, iar patru la Nefrologie, prezentand o stare buna.

Cei trei copii internati la Terapie Intensiva sunt urmariti indeaproape si nu necesita ventilatie mecanica, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Denis Stanescu.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Cadariu inspectie Marie Curie, #ancheta bebelusi Marie Curie , #ministrul Sanatatii