Cazul bebelusilor infectati: Ministrul Sanatatii, despre o eventuala demisie. Ce isi reproseaza

Joi, 18 Februarie 2016, ora 21:33
3609 citiri
Cazul bebelusilor infectati: Ministrul Sanatatii, despre o eventuala demisie. Ce isi reproseaza
Foto: Digi 24

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a comentat, joi seara, posibilitatea de a fi demis in urma scandalului izbucnit dupa moartea bebelusilor din Arges.

"In acest moment ma concentrez pe ceea ce trebuie sa fac in situatia aceasta, ma concentrez ca acei copii sa aiba tot ceea ce le trebuie, ca cei care ii trateaza sa aiba tot ceea ce au nevoie. Am vorbit cu parintii, ii sprijinim si lucram la Ministerul Sanatatii. Asta este preocuparea mea, restul sunt secundare", a spus Patriciu Achimas-Cadariu la Digi 24.

Intrebat daca are ceva sa isi reproseze vizavi de comportamentul sau din ultimele zile, ministrul a spus ca exista un lucru.

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala Ministrul Sanatatii: Nu cred ca demisia mea rezolva problema

"Probabil ca principiul de la care plec in comunicarea medicala nu se aplica in aceasta pozitie si imi asum acest lucru. (Imi reprosez - n.red.) faptul ca nu am participat eu efectiv la comunicare", a punctat ministrul.

Ministerul Sanatatii a comentat si o informatie vehiculata in spatiul public, si anume ca ar fi posibil sa se emita o alerta de calatorie in Arges.

"Nu doresc sa caracterizez acesta varianta, dar nu corespunde realitatii. Nu au mai aparut cazuri noi si nu spun aceste lucruri doar pentru a linisti. Nu se impune in niciun caz o astfel de masura", a punctat ministrul.

Intrebat despre anumiti factori care ar putea exista in judetul Arges fata de restul tarii, Patriciu Achimas-Cadariu a expus un punct de vedere auzit, dar a precizat ca nu este specialist in domeniu si ca nu vrea sa faca speculatii.

"Nu as vrea sa speculez, dar din ce am inteles este un pamant manos, se utilizeaza mult ingrasamant natural. Nu sunt un specialist in domeniu. Probabil exista o posibilitate mai mare de dezvoltare pe pamant sau in pamant a unor germeni si apoi sa ajunga pe alimente. Este o speculatie", a mentionat seful de la Ministerul Sanatatii.

Cazul bebelusilor infectati: Premierul Ciolos si-a trimis Corpul de Control in spitale UPDATE

Acesta a precizat ca premierul Dacian Ciolos este foarte preocupat de ceea ce se intampla si ca vineri vor face o vizita la Spitalul de Copii din Pitesti.

Despre starea copiilor internati la Marie Curie, ministrul Sanatatii a transmis ca joi lucrurile nu s-au inrautatit si ca a mai fost externat un copil, in timp ce trei se afla in continuare la Terapie Intensiva.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ministrul Sanatatii demitere bebelusi, #ministrul Sanatatii bebelusi, #ministrul Sanatatii demitere , #ministrul Sanatatii