De ce nu trebuie sa plece ministrul Sanatatii

Vineri, 06 Mai 2016, ora 15:55
4595 citiri
De ce nu trebuie sa plece ministrul Sanatatii

Decizia premierului Dacian Ciolos e corecta. Nu cred ca ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, ar trebui sa demisioneze in urma anchetei dezinfectantilor, dar cred ca nici nu ar trebui sa vorbeasca public de conspiratii.

In opinia mea, chirurgul e un ministru bun. Dar efortul pe care trebuie sa-l faca pentru a schimba ceva e mult prea mare.

Domnia sa nu ar trebui sa plece inainte se duca Raed Arafat si inainte ca Nicolae Banicioiu sa raspunda pentru haosul din sistemul de sanatate.

De prea multe ori in Romania ce strica o echipa de ministri corupti trebuie sa repare una mai bine intentionata, dar cu care opinia publica nu are rabdare. Pana la urma urmei, cata rabdare sa mai avem?

Ministrul Sanatatii a gresit fata de oameni atunci cand a prezentat triumfalist faptul ca sub 5% dintre dezinfectantii folositi sunt in afara standardelor de calitate.

Asta dupa ce controlul a fost facut de o institutie care eu cred ca ar trebui desfiintata, una corupta si iresponsabila, e vorba de Directia de Sanatate Publica. Angajatii acestei institutii au atentat la sanatatea oamenilor prin faptul ca nu au controlat concentratia dezinfectantiilor vreme de zece ani, asta in conditiile in care se moare pe capete din cauza infectiilor nosocomiale.

Sa ne amintim ca DSP a dat-o in bara si in cazul Bradet, cand cei de la Arges s-au balbait pana s-au facut de ras, iar problema a fost transata in Italia. E vorba de scandalul bebelusilor cu sindrom hemolitic uremic.

Plecarea unui ministru nu rezolva problema sistemului, iar traditia spune ca in acest post nu rezista decat cei care au facut pace cu coruptii.

Acum, la patru ani distanta, se vede mai clar de ce Raed Arafat si prietenii nu au dorit o reforma a sistemului.

Ce le mai ramanea din cei aproape 7 miliarde de euro anual (bugetul Sanatatii)? Nu ne-am mai putea plange cat de "bolnava e Sanatatea" din Romania. Nu am mai avea o sectie ultramoderna pentru arsi care sta inchisa, aparatura cumparata pe bani grei pe care n-o foloseste nimeni si rugineste prin curti de spitale, cladiri ridicate, dar care n-au utilitati, sectii inchise din lipsa de personal, dezinfectanti diluati, iar, in rest, tot ce se poate fura e furat de la pansamente, la medicamente, se fura intr-o veselie.

Anchetele DNA sunt doar la suprafata coruptiei, o spaga, doua luate de medici, dar cand se va ajunge la manageri, la directorii din minister, la firmele de medicamente va fi jale, daca se va ajunge vreodata.

In opinia mea, Sanatatea a ramas cea mai grasa vaca de muls pentru politicieni si cercurile lor de interese. Cum sa reziste domnul Achimas Cadariu unei astfel de presiuni?

Nu e in regula sa plece, nu e in regula sa dam de pamant cu ministrii care incearca sa faca una alta si sa-i facem calea mai usoara domnului Victor Ponta pentru a reveni la putere.

A inceput sa se incalzeasca si dupa cum anunta domnul Liviu Dragnea, inca presedintele PSD, acesta va merge prin tara si va tine cuvantari in timpul campaniei electorale.

Ancheta lui Catalin Tolontan, Mirela Neag si Razvan Lutac de la "Gazeta Sporturilor" a prezentat un adevar pe care-l stiam cu totii, dar ne era teama sa-l rostim cu voce tare, viata nu are nicio valoare in spitalele din Romania. Hai, sa fim sanatosi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#ministrul Sanatatii scandal dezinfectanti , #ministrul Sanatatii